Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Villa... τετράδας


Τα κατάφερε και πάλι η Aston Villa με έναν εκ των εκπροσώπων του Big Four. Ετσι, μετά τη Liverpool και την Chelsea, ήταν η σειρά της Manchester United να χάσει από την ομάδα του Martin O' Neill.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Gabriel Agbonlahor, ο οποίος με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, έδωσε τη νίκη στην Aston Villa, έπειτα από 26 χρόνια στο Old Trafford, με τη United να μη μπορεί να εκμεταλλευθεί το στραβοπάτημα της Chelsea απέναντι στην Everton.

Α' Ημίχρονο

Αναγνωρσιτικά κύλησαν τα πρωτα λεπτά στο Old Trafford, με τις δύο ομάδες να έχουν πρωτίστως στο μυαλό τους να προφυλάξουν τα μετ' όπισθέν τους. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ανήκε στους γηπεδούχους, όταν σε μια αντεπίθεση βρέθηκαν τρεις με τρεις με τους αμυντικούς της Villa, ωστόσο την παράλληλη μπαλιά του Giggs με στόχο τον Valencia, πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Warncock.

Αυτή όμως που ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ ήταν η Aston Villa, στο 21'. O Αshley Young βρέθηκε στην αριστερή πλευρά και αφού απέφυγε τον κατά συνθήκη δεξιό μπακ, Darren Fletcher, έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα με το δεξί, βρίσκοντας το κεφάλι του επερχόμενου Gabriel Agbonlahor, ο οποίος πέτυχε το 0-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο 22', η United ζήτησε πέναλτι, μετά την ανατροπή του Wayne Rooney στην περιοχή του Friedel, με τον διαιτητή της αναμέτρησης όμως, να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Rooney για θέατρο και κάπου εκεί, το παιχνίδι "άναψε" για τα καλά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Villa κέρδισε το κόρνερ και με εκτελεστή τον Ashley Young, ο Dunne βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως οι αμυντικοί της United έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο καταιγιστικός ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε, όταν στο 28' ο Agbonlahor πίεσε τον Fletcher, αναγκάζοντάς τον στο λάθος. Ο διεθνής επιθετικός έκλεψε τη μπάλα, αλλά το γύρισμά του στον Ashley Young καθυστέρησε από την επέμβαση του Kuszczak. Ο ρυθμός όμως και η ταχύτητα της μπάλας, μετξύ των δύο περιοχών δε σταμάτησε εκεί, με τη United να σημειώνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 30'.

Ο Wayne Rooney, βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, εντός της περιοχής του Friedel, δεχόμενος την πάσα του Park. Ο Rooney, αν και σε μειονεκτική θέση δοκίμασε το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Αμερικανου τερματοφύλακα. Μετά το δοκάρτι του επιθετικού της United, ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τις δύο ομάδες να αρκούνται σε παιχνίδι κέντρου, με τις εναλλαγές ωστόσο τις μπάλας, να είναι ταχύτατες, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια ευκαρία, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Β' Ημίχρονο

Απολύτως καμία σχέση δεν είχε το δεύτερο ημίχρονο με το πρώτο. Σαφώς πιο χαμηλός ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διασπάσουν τις άμυνες- κυρίως- από τα άκρα. Η United πραγματοποίησε την πρώτη της αλλαγή, με τον Ferguson να βάζει τον Owen στη θέση του Ryan Giggs, θέλοντας προφανώς να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός έριξε και τον Dimitar Berbatov στο παιχνίδι, και από εκείνο το σημείο η United ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, με τη Villa να αρκείται σε αντεπιθέσεις, οι οποίες σε δύο περιπτώσει παραλίγο να δημιουργήσουν μεγάλα προβήματα στους γηπεδούχους. Πρώτα ο Milner με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 64' και έπειτα ο Heskey στο 66', ανησύχησαν τον Kuszczak, αλλά χωρίς περαιτέρω ζημιά.

Aπό εκεί και πέρα η Aston Villa, άρχισε να δείχνει σημάδια αποδιοργάνωσης στην άμυνά της, με αποτέλεσμα έναν Μartin O' Neill, να "βράζει" στον πάγκο. Οι Berbatov και Rooney θα μπορούσαν να έχουν πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, σε καποιες περιπτώσεις, ωστόσο βρισκόντουσαν έναν κλικ πίσω, κάθε φορά που γινόταν μια σέντρα.

H μεγάλη ευκαιρία όμως των Red Devils για να ισοφαρίσουν ήρθε στο 80'. Η United κέρδισε το κόρνερ, με τον Rooney να αναλαμβάνει την εκτέλεση και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Nemanja Vidic. Ο Σέρβος πήρε την κεφαλιά ανάμεσα από τους αμυτνικούς της Villa, αλλά για ακλή τύχη των φιλοξενουμένων, ο Downing ήταν πάνω στη γραμμή, διώχνοντας τη μπάλα μακρυά.

Η πίεση της United συνεχίστηκε και μετά από αυτή τη φάση, όταν στο 86', ο Βούλγαρος Dimitar Berbatov, βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Friedel, αλλά ο Αμερικανός τερματοφύλακας, παρά τα 38 του χρόνια, έδειξε τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ, ευκαιρία που ήταν και η τελευταία του παιχνιδιού.


Manchester United: Kuszczak, Fletcher, Brown, Vidic, Evra, Carrick, Anderson (68' Gibson), Valencia, Giggs (46' Οwen), Park (63' Βerbatov), Rooney

Aston Villa: Friedel, Luke Young, Dunne, Cuellar, Warnock (60' Collins), Ashley Young, Milner, Petrov, Downing (81' Reo- Coker), Agbonlahor, Heskey (74' Carew)

Δεν υπάρχουν σχόλια: