Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Νίκη παραμονής για τους Baggies!


H West Brom κατάφερε να κερδίσει την Aston Villa, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Σε ένα ακόμη παιχνίδι οι Baggies έμειναν πίσω στο σκορ, μετά από αυτογκόλ του Meite, ωστόσο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Οdemwingie στο 60ο λεπτό και ο Fortune στο 84ο, ήταν οι παίκτες οι οποίοι χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους. Οι Baggies κέρδισαν την Villa στο Hawthorns, ύστερα από 26 ολόκληρα χρόνια.

Ά ημίχρονο:

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, μιας και μόλις το 4ο λεπτό κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία του Carson, ο Reo-Coker έβγαλε την σέντρα προς το κεφάλι του Bent, ωστόσο ένα λάθος διώξιμο του Meite, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα οι Baggies φάνηκαν αρκετά επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν, μιας και χρειάστηκαν 20 λεπτά για να φτάσουν για πρώτη φορά μπροστά στα καρέ του Friedel. Παρόλα αυτά η Villa δεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει στο 0-1.

Μετά το πρώτο 20άλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, σε μια προσπάθεια να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Ωστόσο ήταν πολύ φανερά τα κενά που είχαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τις απουσίες των Dorrans και Thomas λόγω τραυματισμού. Η ομάδα του Roy Hodgson δεν είχε την δυναμική για να απειλήσει την Villa, μιας και εκτός των άλλων και ο Vela δεν φαινόταν σε καλή ημέρα.

Στο 35ο λεπτό, η Brom βρέθηκε μια ανάσα από το να ισοφαρίσει το παιχνίδι, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Scharner, ο Οdemwingie βρέθηκε απέναντι στον Friedel, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον νικήσει. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος με το σκορ ωστόσο να παραμένει στο 0-1.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την φιλοξενούμενη Villa να προηγείται με 0-1 της West Brom.

΄Β ημίχρονο:

Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να γίνονται όλο και πιο απειλητικές η μια για την άλλη. Η West Brom ήταν σαφώς καλύτερη από την Aston Villa σε αυτό το διάστημα, και με ταχύτατες επιθετικές προσπάθειες προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Αυτό έγινε με την συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού, με τον συνήθη ύποπτο Peter Odemwingie να στέλνει στα ουράνια τους φίλους της ομάδας του.

Η χαρά των Baggies κράτησε μόλις τρία λεπτά ωστόσο, μιας και ο Scharner αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η Villa, προσπαθώντας να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, είχαν την κατοχή και με πολλές πάσες προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην εστία του Carson. H Villa πίεζε, αλλά οι γηπεδούχοι κρατούσαν και μάλιστα μα χαρακτηριστική ευκολία. Και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Baggies με σέντρες, κάτι το οποίο αποτελούσε εύκολη λεία τόσο για τον Olsson όσο και για τον Meite.

Στο 84ο λεπτό η West Brom κατάφερε να γυρίσει τελείως το παιχνίδι, όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ, με τον Furtune. Ένα γκολ το οποίο επί τοις ουσίας θα κρατούσε την ομάδα στην Premier League.

englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: