Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Injury blow

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, που όταν κάποιος το παρακολουθεί μαγεύεται και γοητεύεται. Τα μεγαλοπρεπή γήπεδα, η ωραία ατμόσφαιρα και η μαεστρία των ποδοσφαιριστών αφήνουν πολλές φορές το κοινό αποσβολωμένο. Ωστόσο και αυτός ο μαγικός κόσμος έχει τα αρνητικά του σημειά. Σε πολλές φάσεις οι παίκτες μετατρέπουν τη... μαγική κοιλάδα που σχηματίζει το τερέν, σε ρωμαϊκή αρένα με τα κορμιά να πέφτουν κάτω σφαδάζοντας από τους αφόρητους πόνους.

Αυτό έγινε και στο παιχνίδι του “St. Andrews”, όταν ο γεννημένος στη Βραζιλία και πολιγραφημένος Κροάτης της Arsenal δέχτηκε το βίαιο μαρκάρισμα του Martin Taylor της Birmingham. Ο αμυντικός των “Blues” έπεσε με τάκλιν στο πόδι του επιθετικού των “Gunners” με αποτέλεσμα να του το κόψει στην κυριολεξία στα δύο σε ένα θέαμα φρικιαστικό και ανατριχιαστικό, αν σκεφτεί κανείς ότι έγινε σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Ο αστράγαλος του Eduardo έγινε θρίψαλα και οι τραμτιοφορείς μετά από οκτώ ολόκληρα λεπτά μπόρεσαν να τον βγάλουν εκτός των γραμμών του γηπέδου και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό δεν είναι και το μοναδικό. Έτσι, το englishfootball.gr σας παρουσιάζει άλλα οκτώ περιστατικά που ανάγκασαν ποδοσφαιριστές να σταματίσουν τη μπάλα ή να μείνουν για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

David Busst: Manchester United – Coventry

Ο αμυντικός της Coventry David Busst υπέστη ένα σύνθετο σπάσιμο κνήμης και περόνης σε μια σύγκρουση με τον αμυντικός της Manchester United Denis Irwin, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο “Old Trafford” τον Απρίλιο του 1996. Το σπάσιμο του ποδιού του ήταν τόσο άσχημο που το κόκκαλο διαπέρασε το δέρμα και το αίμα του Busst κύλησε στο χορτάρι. Δεν έπαιξε ποδόσφαιρο ποτέ ξανά.

Luc Nilis: Ipswich – Aston Villa

Ο Βέλγος επιθετικός της Aston Villa υπέστη διπλό σπάσιμο στο δεξί πόδι, καθώς έτρεχε να βάλει γκολ σε ένα παιχνίδι των “Villans” με την Ispwich το Σεπτέμβριο του 2000. Μετά από αυτή την τροπή ο παίκτης της Aston Villa αναγκάστηκε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα γήπεδα.

Djibril Cisse: Blackburn – Liverpool

Τον Οκτώβριο του 2004 ο επιθετικός της Liverpool Djibril Cisse έπεσε κάτω από ένα μαρκάρισμα του James McEveley της Blackburn. Το αριστερό του πόδι έπαθε σοβαρή ζημιά, αφού η κνήμη και η περόνη έσπασαν. Η πρόγνωση έλεγε ότι ο Cisse θα έχανε το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά σαν θαύμα ο παίκτης επανήλθε γρηγορότερα και αγωνίστηκε μάλιστα στο παιχνίδι του Champions League ανάμεσα στους “Reds” και τη Juventus για τα προημιτελικά του θεσμού.

Henrik Larsson: Lyon – Celtic

Στο παιχνίδι του 1999 ανάμεσα στη Celtic και τη Lyon για το κύπελλο UEFA ο Henrik Larsson είδε στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης το αριστερό του πόδι να σπάει. Ο τραματισμός του Σουηδού ήταν πολύ άσχημος, αλλά ο σκληροτράχηλος επιθετικός κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Celtic με 242 γκολ στο ενεργητικό του.

Alf Inge Haaland: Manchester United – Manchester City

Ο Νορβηγός αποχώρησε από το “Old Trafford” με αφόρητους πόνους στο γόνατό του εξαιτίας ενός μαρκαρίσματος του Roy Keane στο ντέρμπι του Manchester τον Απρίλιο του 2001. Από τότε δεν ολοκλήρωσε ποτέ αγώνα με τη City, ενώ και οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2003 να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Αργότερα ο Keane στην αυτοβιογραφία του γνωστοποίησε ότι το μαρκάρισμά του ήταν εκ προμελέτης εκδίκηση, αφού σε προηγούμενο ματς το Σεπτέμβριο του 1997 όταν ο Haaland ήταν στη Leeds είχε στείλει τον ίδιο εκτός δράσης για ολόκληρη τη σεζόν.

Stan Collymore: Derby – Leicester

Ο αμφιλεγόμενος, λόγω του χαρακτήρα του, επιθετικός έπαιζε για λογαριασμό της Leicester όταν έσπασε το πόδι του σε ένα ντέρμπι των East Midlands κόντρα στη Derby. O Stan Collymore χρειάστηκε τις ιατρικές βοήθειες επί έξι λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και μία μάσκα οξυγόνου πρώτου μεταφερθεί εκτός του γηπέδου.

Alan Smith: Liverpool – Manchester United

O Alan Smith σε ένα παιχνίδι για τον πέμπτο γύρο του FA Cup μεταξύ της Manchester United και της Liverpool, που βρήκε τους “Reds” νικητές έσπασε το αριστερό του πόδι και εξάρθρωσε τον αστράγαλό του. Ο Smith έπεσε άσχημα στο γρασίδι, αφού μπλόκαρε μια εκτέλεση φάουλ από τον John Arne Riise. Αυτό τον κράτησε επτά μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Kieron Dyer: Bristol Rovers – West Ham

O ποδοσφαιριστής της West Ham Kieron Dyer υπέστη μακράν το χειρότερο τραυματισμό στην καριέρα του φέτος, όταν έπσασε το δεξί πόδι του. Ο Joe Jacobson της Bristol Rovers μάρκαρε άσχημα τον Dyer δέκα λεπτά αφού είχε αρχίσει η αναμέτρηση του Αυγούστου για το δεύτερο γύρο του League Cup στο “Memorial”. O παίκτης των “Hammers” βρίσκεται ήδη εκτός δράσης για έξι μήνες και από τότε δεν έχει παίξει ακόμα.

Τελειώνοντας να επισημάνουμε ότι το αφιέρωμα αφορά περιστατικά που συνέβησαν σε Αγγλία και Σκωτία. Υπάρχουν ανά τον κόσμο περιπτώσεις παικτών που έχουν τραυμτιστεί εξίσου ή ακόμα και πολύ χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: