Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Μπορούσε κάτι περισσότερο…

Με ήττα έφυγε από τη Βιέννη η Aston Villa καθώς στο πρώτο παιχνίδι για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, οι “Χωριάτες” “λύγισαν” με 1-0 και πλέον καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στον επαναληπτικό του Villa Park. Πάντως οι παίκτες του Martin O’Neill μπορούσαν κάτι περισσότερο καθώς πλησίασαν αρκετές φορές το γκολ, ωστόσο το γεγονός ότι βρέθηκαν από… τα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, έκρινε σε σημαντικό βαθμό το παιχνίδι.

Α’ ημίχρονο


Το ματς δεν άρχισε λοιπόν καθόλου καλά για την Aston Villa καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό η Rapid μπήκε μπροστά στο σκορ όταν ο Jelavic σηκώθηκε μέσα στην περιοχή στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.


Οι “Χωριάτες” σαφώς και επηρεάστηκαν από αυτό το γρήγορο γκολ των Αυστριακών, ωστόσο προσπάθησαν να απαντήσουν στο 9’, αλλά το σουτ του Gardner πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου η Rapid έφτασε και πάλι απειλητικά στα καρέ των Άγγλων με τον Hoffmann να εκτελεί το φάουλ, τον Pehlivan να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να επιχειρεί ένα σουτ με καλές αξιώσεις, αλλά ο Guzan κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και να διατηρήσει το 1-0.


Η ομάδα του Martin O’Neill ήταν γεγονός ότι δεν μπορούσε να μπει σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους μέσα στο ρυθμό του παιχνιδιού και στο 33’ πάλι ο Guzan διατήρησε το σκορ στα ίδια επίπεδα μπλοκάροντας και πάλι με όμορφο τρόπο σουτ του Hoffmann.


Μέσα σε δύο λεπτά ωστόσο, στο 38’ και στο 39’ η Villa πλησίασε από το… πουθενά την ισοφάριση με τον Emile Heskey. Αρχικά ο Άγγλος φορ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει όταν το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Rapid.


Β’ ημίχρονο


Το δεύτερο μέρος μέχρι τη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα δεν περιείχε κάτι το σημαντικό. Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Heskey ήταν πάλι αυτός που πλησίασε την ισοφάριση για τη Villa, όταν ο Young σέντραρε μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Άγγλος επιθετικός πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Λίγο αργότερα μάλιστα η Villa πλησίασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση, αλλά στάθηκε ξανά άτυχη. Ο Young ήταν αυτός που σέντραρε εκ νέου και ο Davies εκείνος που έπιασε αυτή τη φορά την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Rapid.


Η πρώτη επίσκεψη της αυστριακής ομάδας με αξιώσεις στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 68’ όταν ο Drazan βρήκε χώρο και επιχείρησε ένα αρκετά δυνατό σουτ, όμως ο Guzan σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα πάλι ο ίδιος παίκτης είδε την προσπάθειά του να ανακόπτει πάνω στη γραμμή ο Davies.


Οι παίκτες του Martin O’Neill συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους ενώ το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο πεντάλεπτο, ωστόσο σε ακόμη δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αρχικά στο 87’ έπειτα από πάσα του τροφοδότη απόψε Young, ο Milner έπιασε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Payer. Με τη συμπλήρωση του 90λεπτου οι “Χωριάτες” βρέθηκαν και πάλι σε θέση βολής όταν ο Sidwell βρήκε ανοικτό πεδίο, αλλά το δυνατό του σουτ εξουδετέρωσε και πάλι ο γκολκίπερ της Rapid.


Το σκορ έτσι δεν άλλαξε και η Villa καλείται πλέον να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 στα Midlands προκειμένου να περάσει στους ομίλους του Europa League. Σίγουρα πάντως σήμερα μπορούσε κάτι περισσότερο…


Rapid Βιέννης: Payer, Patocka, Dober, Katzer, Jovanovic, Heikkinen, Hoffmann, Drazan (Boskovic 83’), Konrad (Trimmel 62’), Pehlivan, Jelavic.


Aston Villa: Guzan, Shorey, Davies (Lowry 81’), Cuellar, Beye, A. Young, Reo-Coker, Sidwell, Heskey, Milner, Gardner (Agbonlahor 55’).


www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: