Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Πειστική εμφάνιση από Villa

Με τον καλύτερο τρόπο απάντησε η Villa, στον αποκλεισμό της από τη Rapid Βιέννης, νικώντας τη Fulham με τελικό σκορ 2-0, εκμεταλλευόμενη τις απουσίες των Λονδρέζων.

Α' Ημίχρονο

Με τους καλύτερους οιωνούς, ξεκίνησε το παιχνίδι του Villa Park, για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 3' η Aston Villa κέρδισε το κόρνερ, μετά από πολύ κακό γύρισμα του αρχηγού της Fulham, Aaron Hughes, στον τερματοφύλακά του, Mark Schwarzer.. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο αμυντικός των Cottagers, John Pantsil, στη προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Schwarzer. Στη συνέχεια η Fulham, και μέχρι το 17' πήρε την πρωτοβουλιά των κινήσεων, προσπαθώντας να αντιδράσει, χωρίς όμως να σημειώσει κάποια σημαντική ευκαιρία.

Κάπου εκεί, ο Martin O' Neill έβαλε τις φωνές στους παίχτες του , θέλοντας να τους αφυπνίσει και φαίνεται πως το κατάφερε, αφού η κατοχή της μπάλας μετά το 20' ήταν συντριπτική υπέρ της Villa. Στο 23' μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Έπειτα από εκτέλεση κορνερ, ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων, Clark, έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, στέλνοντας, όμως, τη μπάλα ψηλά από τα δοκάρια του Schwarzer.

Η Villa συνέχισε, αμείωτα στον ίδιο ρυθμό, και στο 32', μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ashley Young, έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, και ο Dickson Etuhu παραλίγο να σημειώσει το δεύτερο αυτογκόλ κατά της ομάδας του, αλλά προς ανακούφιση του Hodgson, η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Τίποτα το σημαντικό από εκεί και έπειτα, αφού το παιχνίδι περιορίστηκε στο χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν "τρύπες", για να περάσουν κάθετες μπαλιές στους επιθετικούς τους χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια σημαντική ευκαιρία μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Αξειοσημείωτη η κίτρινη κάρτα του Jonathan Greening, στο ντεμπούτο του γαι τη Fulham, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα στον Milner.

Β' Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Fulham να έχει μπει πιο δυνατά από τους γηπεδούχους. Στο 51', μάλιστα, ο Dempsey εκτέλεσε φάουλ, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Friedel. Ενώ το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς κάποια ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Agbonlahor στο 58' ξύπνησε τους Villans στις εξέδρες. Κέρδισε την κόντρα στο κέντρο από τον Greening και διέσχισε περίπου 15 μέτρα, ανενόχλητος φτάνοντας έξω από τη μεγάλη περιοχή. Κάπου εκεί εξαπέλυσε έναν κεραυνό, με το αριστερό του, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους "χωριάτες". Μετά και το δεύτερο τέρμα, η Villa έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, με τη Fulham να μην έχει τις απαντήσεις στη διαρκή πίεση των γηπεδούχων.

O Roy Hodgson προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του, βάζοντας στη θέση του Nevland, τον Αμερικάνο, Johnson, χωρίς όμως και αυτός να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική απειλή για την εστία του Friedel. Γενικά η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν πιο "άνοστη" από αυτή του πρώτου. Από τις λίγες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν στο 78', όταν και μετά από κόρνερ του Young, η μπάλα έφτασε στον Carew, ο οποίος έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στον επερχόμενο Petrov, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν απογοητευτικό, αφού δεν το έπιασε οπως θα ήθελε. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι απέκτεισε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Aston Villa να κρατάει την κατοχή της μπάλας, ώστε να διαφυλάξει το τελικό 2-0.

Aston Villa: Friedel, Shorey, Beye, Cuellar, Clark, Sidwell, A. Young, Milner, Petrov, Reo- Coker (72' Carew), Agbonlahor.

Fulham: Schwarzer. Konchesky, Pantsil, Hangeland, Hughes, Duff, Etuhu, Dempsey, Greening, Nevland (75' Johnson), Kamara.

Δεν υπάρχουν σχόλια: