Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Πρόωρο αντίο από Villa

Μπορεί η Aston Villa να επικράτησε της Rapid Βιέννης με 2-1 στον δεύτερο επαναληπτικό για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 της Βιέννης και μοιραία αποχώρησε νωρίς από την νεοσύστατη διοργάνωση. Στα αγωνιστικά, οι “Χωριάτες” βρέθηκαν μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρματα των Milner και Carew, όμως στην συνέχεια χαλάρωσαν δίνοντας στην Rapid την ευκαιρία να ανέβει και να απειλήσει ουσιαστικά με τον σκόρερ του πρώτου αγώνα, Yelavic.

Ο Milner αποτέλεσε τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της ομάδας του Martin O'Neill στο πρώτο μέρος που έδωσε τη σκυτάλη στην επανάληψη στον Young, όμως η αμυντική λειτουργία των Αυστριακών και οι ταχύτατες αντεπιθέσεις, με πρωταγωνιστή τον Maierhofer έδωσαν το πολυπόθητο εισιτήριο στους φιλοξενούμενους.


Α Μέρος

Το πρώτο μισό του επαναληπτικού του Villa Park κύλησε όπως θα το ήθελε ο Martin O’Neill, που είδε την ομάδα του να προηγείται και να οδηγείται στα αποδυτήρια με 1-0 χωρίς πάντως να πιεστεί ιδιαίτερα. Πρωταγωνιστές για την Villa οι Young, που κέρδισε δύο πέναλτι αστοχώντας στο πρώτο και ο Milner, που ευστόχησε απέναντι στον Payer και αποτέλεσε την κύρια πηγή κινδύνου για την Rapid, η οποία σημείωσε μόνο ορισμένες καλές αντεπιθέσεις αλλά τίποτα περισσότερο.

Επιθετικά μπήκαν στο παιχνίδι οι “Χωριάτες”, που μόλις στο 8’ σπατάλησαν σημαντική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Milner βρέθηκε στην περιοχή της Rapid, μετά την πάσα-κεφαλιά του Carew, το γύρισμα του όμως ήταν λίγα εκατοστά μπροστά από τον ολομόναχο Heskey.

Η απάντηση για τους Αυστριακούς ήρθε λίγα λεπτά αργότερα στο 20’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Hoffman η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο του Guzan.

Η αντίδραση της Aston Villa σημειώθηκε στο 30’, με τον Ashley Young να μπαίνει στην περιοχή και να κερδίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, αστοχώντας και χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Αποφασισμένος να διορθώσει το λάθος του ο Young κέρδισε για ακόμη μία φορά πέναλτι στο 38’, δίνοντας πάντως στον Milner την ευθύνη της εκτέλεσης, με τον δεύτερο να ευστοχεί και να ισοφαρίζει στο συνολικό σκορ μεταξύ των δύο ομάδων.

Β Μέρος

Η επανάληψη δεν επεφύλασσε το αίσιο τέλος που επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι στο Villa Park, καθώς το τέρμα του Yelavic έκανε το σκορ 2-1, δίνοντας στην Rapid το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League χάρη στο συνολικό σκορ και το 1-0 της Βιέννης. Οι “Χωριάτες” εισήλθαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν με τέρμα του Carew να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Η συνέχεια όμως επέφερε αλλαγή ρόλων, καθώς το ξέφρενο ξεκίνημα της Villa διαδέχθηκε η επιθετική ανάπτυξη της Rapid, που με τον Maierhofer εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Guzan και μάλιστα έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ.

Με στόχο να αιφνιδιάσει μπήκε στην επανάληψη η Rapid, με τον Hoffman στο 46’ να εκμεταλλεύεται την σύγχυση στην περιοχή του Guzan και να πραγματοποιεί το δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, που έδιωξε πάνω στην γραμμή σωτήρια ο Cuellar.

Η Aston Villa πάντως, δεν έκατσε με κατεβασμένα τα χέρια και στο 50’ ο Beye βρέθηκε πλάγια δεξιά, κάνοντας την συρτή σέντρα που βρήκε τον John Carew, με το Νορβηγό να κάνει το τακουνάκι και την προσπάθεια του να καταλήγει λίγο έξω από την εστία της Rapid.

Αυτό που δεν κατάφερε στην προηγούμενη φάση ο Carew το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα, όταν με όμορφη κίνηση από τα δεξιά της περιοχής απέφυγε τον Soma και με απευθείας σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Villains.

Μαγική κίνηση του Young στο 69’, με τον Άγγλο από τα αριστερά να πετά την μπάλα ανάμεσα σε δύο παίκτες και να κάνει κατευθείαν το σουτ, που απέκρουσε ο Payer πάνω στον Milner, ο οποίος δεν μπόρεσε στην επιστροφή να σημαδέψει σωστά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Rapid Βιέννης.

Τρομερή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 75’. Η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή της Villa, με τον Maierhofer να κάνει το ανάποδο ψαλιδάκι που απέκρουσε σε πρώτο χρόνο ο Guzan και στη συνέχεια σε κενό τέρμα ο Jelavic κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Αφού προειδοποίησαν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ ένα λεπτό αργότερα, σε μία φάση παρόμοια με την προηγούμενη. Ο Guzan πάλι ύστερα από απόκρουση έστειλε την μπάλα στον Jelavic που αυτή την φορά δεν συγχώρεσε τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων και πέτυχε το καταλυτικό για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, γκολ.

Με τα νεύρα του προπονητή τους έδειξαν να παίζουν οι παίκτες της Rapid, που στο 85’ καταρχήν ο Yelavic σημάδεψε τον Guzan από μηδενική απόσταση από την γραμμή και εν συνεχεία ο Pehlivan σούταρε απελπιστικά άουτ, πετώντας μία μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του να τελειώσει και τυπικά το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Aston Villa: Guzan, Beye, Cuellar, Davies(Lowry 83’), Shorey, Milner, Petrov, Delph(Albrighton 86’), Ashley Young, Heskey(Agbonlahor 82’), Carew.

Rapid Βιέννης: Payer, Soma, Katzer, Dober, Patocka, Heikkinen, Pehlivan, Hoffmann, Drazan, Trimmel(Maierhofer 56’), Jelavic(Boskovic 87’).


Δεν υπάρχουν σχόλια: