Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Έχτισε… “Villa” στο Anfield


Μπορεί την πρώτη αγωνιστική να έχασε με 0-2 από τη Wigan, ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι της έδειξε πως η περσινή της πορεία δεν ήταν τυχαία. Ο λόγος για την Aston Villa η οποία κατάφερε να αποδράσει με ένα μεγάλο διπλό από το Anfield (1-3) υποχρεώνοντας τη Liverpool στη δεύτερή της ήττα. Οι Reds είχαν την κατοχή με το μέρος τους και ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν τις περισσότερες φορές την εστία των αντιπάλων τους, ωστόσο οι “Χωριάτες” ήταν εξαιρετικά στημένοι από τον O’Neill και φυσικά ήταν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους. Ήδη από το ημίχρονο προηγούνταν με 0-2, χτυπώντας τη Liverpool από δύο στημένα (Lucas αυτογκόλ 34’, Davies 45’). Ο Torres μείωσε στο δεύτερο μέρος στο 72’, αλλά λίγο αργότερα με πέναλτι ο Young ολοκλήρωσε τη νίκη των “Χωριατών”.


Α’ ημίχρονο


Η Liverpool ξεκίνησε με όρεξη το παιχνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό ο Benayoun προωθήθηκε μέσα στην περιοχή και έγινε αποδέκτης μίας βαθιάς μπαλιάς, ωστόσο η γυριστή κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.


Οι Reds συνέχιζαν να πιέζουν και στο 7’ έχασαν μία ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Torres μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια οι Benayoun και Gerrard είδαν την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη, με τον Friedel να αποκρούει ενστικτοδώς με τα πόδια.


Στο 13’ ο Gerrard δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Villa που μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά κοιτούσε τους Reds να κάνουν παιχνίδι.


Κάπου εκεί ωστόσο οι παίκτες του Rafa Benitez έριξαν τον ρυθμό τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Villa κερδίζοντας στο 34’ ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Young το εκτέλεσε, και ο Lucas, που είχε κάνει και το φάουλ, στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στη γωνία του Reina και έβαλε μπροστά τους “Χωριάτες”.


Οι Reds προσπάθησαν να αντιδράσουν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Torres έγινε αποδέκτης μίας έξυπνης πάσας του Johnson μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Friedel ήταν σε ετοιμότητα απέκρουσε σε κόρνερ παρά το γεγονός ότι είχε αρκετό κόσμο μπροστά του.


Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-1 θα ήταν το σκορ με το οποίο θα πήγαιναν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ήρθε και το δεύτερο γκολ της Villa από στημμένη φάση για να “παγώσει” για τα καλά το Anfield. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Davies έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Liverpool και με το κεφάλι έγραψε το 0-2, με τους “Χωριάτες” να παίρνουν ένα τεράστιο αβαντάζ για μία μεγάλη νίκη.


Β’ ημίχρονο


Η Liverpool μπήκε με άλλον “αέρα” στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Benitez είχαν να ανατρέψουν ένα προβάδισμα δύο τερμάτων της Villa και από τα πρώτα λεπτά κλείσανε τους “Χωριάτες” μέσα στα καρέ. Ωστόσο παρά την πίεση οι παίκτες του O’Neill κατάφερναν να ανταπεξέλθουν με τον Friedel να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα και να αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια.


Στο 57’ πάντως η Villains στάθηκαν αρκετά τυχεροί όταν ο Kuyt από πλάγια θέση έπιασε την κεφαλιά, η οποία ωστόσο προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι του Friedel, που σε αυτή τη φάση δεν μπορούσε να κάνει κάτι.


Οι Reds συνέχιζαν να περιστρέφονται γύρω από την περιοχή του Friedel και στο 68’ ο Gerrard δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Αμερικανός γκολκίπερ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα.


Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο η πολιορκία έφερε το γκολ. Ο Insua “τρύπησε” από τα αριστερά την άμυνα της Villa και πέφτοντας έβγαλε μία δύσκολη πάσα στον Torres, ο οποίος από κοντά με τον Friedel εξουδετερωμένο δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 1-2.


Η χαρά των Reds όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο 75’ ο Reo-Coker μπήκε στην περιοχή με τον Gerrard να τον ανατρέπει και τη Villa να κερδίζει το πέναλτι. Ο Ashley Young ήταν ψύχραιμος και στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Reina στην αριστερή έκανε το 1-3, και έστειλε τους ταξιδιώτες από το Birmingham που βρίσκονταν στη γωνία του Anfield στα ουράνια.


Στα εναπομείναντα λεπτά παρά την πίεσή της η Liverpool δεν κατάφερε να πετύχει κάτι με αποτέλεσμα να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι για δεύτερη φορά μέσα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.


Liverpool: Reina, Insua, Johnson, Skrtel, Carragher, Lucas (Voronin 65’), Mascherano, Kuyt, Benayoun (Babel 75’), Gerrard, Torres.


Aston Villa: Friedel, Cuellar, Beye, Shorey, Davies, Reo-Coker, A. Young (Heskey 80’), Sidwell, Milner, Petrov, Agbonlahor.


Δεν υπάρχουν σχόλια: