Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Aston Villa - Blackburn (preview)


Τιμωρημένος ο μέσος Makoun για τη Villa, ενώ στην Blackburn ελπίζουν να έχουν στη διάθεσή τους τον Christipher Samba.

Aston Villa

Πέρασαν δύο εβδομάδες από το τελευταίο παιχνίδι της Villa, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Blackpool και οι παίκτες του Gerard Houllier είχαν το χρόνο με το μέρος τους για να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, όπου τους περιμένει δύσκολο έργο.

Η Villa βρίσκεται στην 16η θέση του πίνακα, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και το παιχνίδι με την Blackburn κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό. "Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη. Μας λείπουν αγώνες και αυτή τη στιγμή, σημασία έχουν κυρίως οι βαθμοί και όχι οι εμφανίσεις. Έχουμε βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τη νέα χρονιά και πρέπει να δώσουμε συνέχεια στην άνοδό μας", τόνισε στις δηλώσεις του ο Houllier.

Ο Γάλλος τεχνικός δεν υπολογίζει τον μέσο Makoun, ο οποίος θα λείψει για τα επόμενα τρία παιχνίδια λόγω τιμωρίας και τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Petrov, Bannan και Bradley, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο Carlos Cuellar, ενώ επανέρχεται ο αριστερός μπακ, Nathan Baker.

Blackburn

Χωρίς νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές παραμένει η Blackburn, η οποία είχε και αυτή μεγάλο κενό για να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ελπίζοντας να αποδράσει με θετικό αποτέλεσμα από το "Villa Park", έτσι ώστε να ανασάνει βαθμολογικά, μιας και μπορεί να κατέχει την 11η θέση στη βαθμολογία της Premier League, όμως οι πέντε βαθμοί διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής.

Ο Santa Cruz δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στο "Ewood Park", ενώ εξακολoυθεί να υστερεί σε φυσικά κατάσταση. "Δεν είχε παίξει πολλά παιχνίδια με τη City, γι' αυτό είναι λογικό να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα. Έχει έναν μικρό τραυματισμό και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε να μη προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά", τόνισε ο προπονητής των "Rovers", Steve Kean.

O Παραγουανός φορ αναμένεται πάντως να ξεκινήσει βασικός απέναντι στη Villa, έχοντας δίπλα του τον Kalinic, όμως μάχη με το χρόνο δίνει ο βασικότατος στόπερ, Christopher Samba, που προσπαθεί να αναρρώσει πλήρως από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες. Ο Kean θα ξεκινήσει λογικά τους Dunn, N' Zonzi, Jones και Hoilett στο κέντρο, θέλοντας πάνω απ' όλα να διαφυλάξει τα νώτα του, ενώ ο Salgado θα παίξει και πάλι στα δεξιά στην άμυνα, με τον Olsson να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα.

Προϊστορία

Η Blackburn ψάχνει την δεύτερη σερί νίκη επί της Aston Villa, μετά το 0-2 του Νοεμβρίου στο "Ewood Park". Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 9 φορές το τελευταίο 18μηνο , με τους "Rovers" να μετρούν 3 νίκες πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τις πέντε προκρίσεις τις Villa στα κύπελλα.

Διαιτητής

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Martin Atkinson, με βοηθούς τους Gary Beswick και Glenn Turner.

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: