Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τους παρέσυραν και «ανάσαναν»!


Σημαντικά «τρίποντα» εις βάρος των Μπλάκμπερν και Μπλάκπουλ πανηγύρισαν οι Άστον Βίλα και Γουλβς αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Νίκη με σκορ 4-1 πανηγύρισαν οι «χωριάτες» που αποσπάστηκαν στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι λύκοι επικράτησαν 4-0 και «ξεκόλλησαν» από την τελευταία τριάδα.

Εύκολη νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 4-0 στην έδρα της Γουίγκαν, σπουδαίο «τρίποντο» για την Έβερτον που επιβλήθηκε 2-0 της Σάντερλαντ, ενώ ισόπαλες (1-1) έμειναν οι Νιούκαστλ και Μπόλτον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Πιο αναλυτικά:

Άστον Βίλα – Μπλάκμπερν 4-1

Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε στο «Βίλα Παρκ» η Μπλάκμπερν, τη στιγμή που η Άστον Βίλα εμφανίστηκε με σαφή πρόθεση για κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών, που θα της επιτρέψουν να αποσπαστεί περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι «ρόβερς» ήταν αυτοί που απείλησαν αρχικά στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ράιαν Νίλσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Σουτ του Ρομπέρ Πιρές από 20 μέτρα στο 42’ αποκρούει με δυσκολία ο Ρόμπινσον. Η κυριαρχία των «χωριατών», μετουσιώθηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όταν στο 48ο λεπτό, ο Άντριους ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Άσλεϊ Γιάνγκ και αυτός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για να κάνει το 1-0 υπέρ της ομάδας του Ζεράρ Ουγιέ.

Η ασφυκτική πίεση της Άστον Βίλα κάποια στιγμή θα προκαλούσε ρήγματα στην άμυνα της Μπλάκμπερν και αυτά, έγιναν εμφανέστατα σε διάστημα δύο λεπτών! Ο Χάνλεϊ με αυτογκόλ στο 62’ και ο Ντάουνιγνγκ αμέσως μετά, έγραψαν το 3-0 που «σκότωσε» τις ελπίδες των «ρόβερς» για θετικό αποτέλεσμα και σκόρπισε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους. Η μείωση του σκορ από τον Κάλινιτς στο 81ο λεπτό, ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια μείωσης της πικρίας, την οποία όμως επανέφερε στο «στρατόπεδο» της ομάδας του Στιβ Κιν ο Άσλεϊ Γιάνγκ με γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό, για το τελικό 4-1! Ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος της Βίλα, κέρδισε και την αποβολή του Νίλσεν στο φινάλε, που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έβερτον – Σάντερλαντ 2-0

Η καλή μέρα, από το… πρωί φαίνεται. Για την ακρίβεια, από τις απογευματινές ώρες, όπως έγινε και στην περίπτωση της Έβερτον, στην αναμέτρηση με τη Σάντερλαντ, στο «Γούντισον Παρκ». Οι γηπεδούχοι είχαν βάλει στόχο το γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν περίφημα.

Στο 8ο λεπτό, ο Ζερμέιν Μπέκφορντ πρόλαβε τη μπαλιά του Λίον Όσμαν και με σουτ κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μινιολέ, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Τίτους Μπράμπλ, πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0! Τα «ζαχαρωτά» είχαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, την ώρα που ο σκόρερ και ο Ντάρεν Μπεντ στη γραμμή κρούσης, πετούσαν… «φωτιές»! Ο Μπέκφορντ δεν ήθελε και πολύ για να ταλαιπωρήσει και πάλι τα δίχτυα και το κατάφερε στο 39ο λεπτό, όταν έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Αρτέτα, διπλασίασε τα τέρματα των «ζαχαρωτών» που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 2-0.

Ο λόγος που η Έβερτον δεν είχε καταφέρει να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ, ήταν ο τερματοφύλακας της Σάντερλαντ, αφού ο Μινιολέ, είπε «όχι» στους Σαχά και Κόουλμαν σ διαδοχικές ευκαιρίες των παικτών του Μόγιες. Το δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στις επιθέσεις των δύο ομάδων και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν σημαντική νίκη.

Νιούκαστλ – Μπόλτον 1-1

Τα άσχημα νέα πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τον τραυματισμό του Τζόι Μπάρτον στο ζέσταμα, βρήκαν απάντηση από τη Νιούκαστλ μόλις στο 13ο λεπτό, με την κεφαλιά του Κέβιν Νόλαν που έγραψε το 1-0. Ο Ντάνιελ Στάριτζ, ωστόσο, έκανε για ακόμη ένα παιχνίδι τον Όουεν Κόιλ να… ευχαριστεί τον Θεό για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, έστειλε για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ στο 1-1 (39’).

Ο αντικαταστάτης του Τζόι Μπάρτον στην 11αδα της Νιούκαστλ, Ράιαν Τέιλορ, δεν κατάφερε να δικαιώσει τον Πάρντιου για την επιλογή του, αφού στο 52ο λεπτό άφησε τις «καρακάξες» με παίκτη λιγότερο. Μόνο που η Μπόλτον δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και έμεινε στο 1-1 για να «βολευτούν» οι δύο αντίπαλοι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γουίγκαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

Η επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να δώσει φανέλα βασικού στον Ερνάντεζ και μνα αφήσει στον πάγκο τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, απέδωσε άμεσα καρπούς για την ομάδα του Μάντσεστερ. Ο Μεξικανός επιθετικός της Γιουνάιτεντ, στο 16ο λεπτό, υποδέχτηκε με άνεση τη σέντρα του Νάνι από τα αριστερά για να γράψει το 1-0, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Μόσες, που είδε τον Φαν ντερ Σάρ να του αρνείται το γκολ σε μοναδικό τετ-α-τετ. Την ίδια τύχη, είχε και ο Τζέιμς ΜακΚάρθι, που δεν κατάφερε νικήσει λίγο αργότερα τον Ολλανδό γκολκίπερ.

Στο 29ο λεπτό, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν τη… ζωή τους πιο εύκολη στο «DW Stadium», όταν το σουτ του Νάνι προσέκρουσε στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού του Αλ Χαμπσί και η μπάλα απομακρύνθηκε.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ συνέχισε να εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του και να απομακρύνει κάθε πιθανό κίνδυνο, ρίχνοντας το… μπαλάκι στην «περιοχή» των επιθετικών της ομάδας του για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Το... μήνυαμ εξέλαβε και πάλι ο Ερνάντεζ, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Ρούνεϊ στο 75’ και άνοιξε διάπλατα την αντίπαλη ομάδα, για το 2-0, αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν… παράσταση για έναν ρόλο. ‘Η μάλλον, για δύο, αφού ο Ρούνεϊ στο 82’ και ο Ράφαελ στο 87’ βρήκαν τον δρόμο για αντίπαλα δίχτυα και έγραψαν το τελικό 4-0, ανοίγοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Άρσεναλ στο +4!

Γουλβς – Μπλάκπουλ 4-0

Από νωρίς, η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ματ Τζάρβις με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να επιτίθενται και να ψάχνουν το γκολ, κάτι που όμως είχε πετύχει ήδη από το ξεκίνημα η Γουλβς, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλό της.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ελοκόμπι με το κεφάλι έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των «seasiders», αλλά ο ρέφερι του αγώνα το ακύρωσε για φάουλ του σκόρερ στον αντίπαλο πορτιέρο. Το απόγευμα της ομάδας του Ίαν Χόλογουεϊ έγινε ακόμη χειρότερο, αφού παρά τα δύο γκολ… στην πλάτη, ο Ντι Τζέι Κάμπελ με ανόητη ενέργεια, απώθησε βίαια τον Στίρμαν που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα του είχε κλέψει την κατοχή της μπάλας και ο φορ της Μπλάκπουλ άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Οι «λύκοι»… μασούσαν σίδερα και στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να πάρουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη απέναντι στους «seasiders», μια ολιγωρία των οποίων στην άμυνα, στο 52ο λεπτό, επέτρεψε στον Ο’Χάρα να κάνει το 2-0 και το «Μολινό» να κεσπάσει σε πανηγυρισμούς. Ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τους «λύκους» ήταν ο Έμπανκς Μπλέικ, που με τη συμπλήρωση 80 λεπτών έγραψε το τελικό 3-0 και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για να κάνει πανευτυχή τον Μικ ΜακΚάρθι.

england365

Δεν υπάρχουν σχόλια: