Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εύκολο απόγευμα για τη Villa


Οι αποκρούσεις του Paul Robinson στο πρώτο μέρος κράτησαν ζωντανή την Blackburn, όμως στην επανάληψη, η ομάδα του Gerard Houllier πήρε για τα καλά μπρος και πήρε εύκολα τη νίκη με τελικό σκορ 4-1. Ο Young έδωσε στους "Villans" το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 49' και σε ένα τρίλεπτο φωτιά (62'-64'), οι γηπεδούχοι σφράγισαν τη νίκη τους, με το αυτογκόλ του Hanley, αλλά και το πλασέ του Downing (3-0). Για τους "Rovers", μείωσε στο 81' ο Kalinic, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ένα λεπτό αργότερα ο Ashley Young, με δυνατό σουτ.

Ήταν η πρώτη νίκη της Aston Villa στο πρωτάθλημα έπειτα από ένα μήνα, η οποία συνοδεύτηκε από μία πολύ καλή εμφάνιση, με τον Fabio Capello στις εξέδρες να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς οι Bent, Young, Downing, Walker και Albrighton έδειξαν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Houllier ξεκίνησε βασικό τον πολύπειρο Pires στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Young να έχει ελεύθερο ρόλο και τον Bent στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Steve Kean πόνταρε και πάλι στον Roque Santa Cruz, χωρίς όμως η επιλογή του να αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ παρέταξε την ομάδα του χωρίς τον τραυματία Samba, απουσία που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από την άμυνα της Blackburn.

Α' Μέρος

Από τα πρώτα λεπτά, η Villa θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και στο 7' είχε μία καλή ευκαιρία, με τον Pires να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Λίγο αργότερα, ο Young τροφοδότησε τον Bent και αυτός επιχείρησε το σουτ, όμως ο Robinson έπεσε ωραία και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 23', ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Nelsen να παίρνει την κεφαλιά στο κόρνερ του Pedersen, αλλά η μπάλα κατέληξε στις εξέδρες.

Η Villa συνέχισε την πίεση και ο Pires απείλησε στο 27' με σουτ από τη γωνία της περιοχής, το οποίο πέρασε ψηλά άουτ. Ο Γάλλος δε φοβήθηκε να δοκιμάσει τα πόδια του σε αρκετές περιπτώσεις και σε μία από αυτές, έπιασε έναν κεραυνό από τα 30 περίπου μέτρα, όμως ο Robinson πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Ο Άγγλος γκολκίπερ αποτελεί τον κυριότερο λόγο που το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το ημίχρονο, νικώντας και τον Walker στο 40', ο οποίος χωρίς να διστάσει, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ προς το αντίπαλο τέρμα, με τον Robinson να λέει και πάλι "όχι".

Β' Μέρος

Οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν τελικά καρπούς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στο 49', ο Andrews ανέτρεψε τον Young μέσα στην περιοχή και ο πρώην παίκτης της Watford έκανε το καθήκον του από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της Villa, που απαλλαγμένοι από το άγχος, συνέχισαν να αποδίδουν καλό θέαμα και κατάφεραν να μεγαλώσουν τον δείκτη του σκορ. Στο 62', μία επικίνδυνη σέντρα του Albrighton προκάλεσε πανικό στην άμυνα της Blackburn και στην προσπάθειά του να απομακρύνει, ο Hanley έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Downing βγήκε μόνος του στην κόντρα, διέσχισε το μισό γήπεδο και πλάσαρε εύστοχα τον Robinson, σημειώνοντας το 3-0 για τους "Villans".

Ο Kean πέρασε στον αγώνα τους Roberts και Kalinic, σε μία προσπάθεια να βάλει και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφερε, αφού η Blackburn μείωσε στο 81', όταν το σουτ του Kalinic κόντραρε στο πόδι του Dunne, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 3-1.

Οι χαρές όμως των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν πολύ, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Downing βρήκε ωραία τον Young και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει με σουτ το τελικό 4-1, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία επιβλητική εμφάνιση για τη Villa, η οποία σκαρφάλωσε στην 12η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πάνω από τους "Rovers".

Για την ιστορία, η Blackburn τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς ο Ryan Nelsen αποβλήθηκε στο 92' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ πάνω στον Ashley Young.

Aston Villa: 01 Friedel, 05 Dunne, 21 Clark, 32 Baker (Delph 36), 36 Walker, 06 Downing, 07 Young, 08 Pires (Petrov 76), 12 Albrighton, 20 Reo-Coker, 39 Bent (Heskey 83)

Blackburn: 01 Robinson, 03 Olsson, 06 Nelsen, 27 Salgado, 31 Hanley, 02 J Jones, 07 Emerton, 11 Grella (Roberts 66), 12 Pedersen, 17 Andrews (Nzonzi 79), 18 Santa Cruz (Kalinic 66)

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: