Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Aston Villa-Arsenal (preview)


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση του Villa Park το βράδυ (21:45) της Τετάρτης. Η Aston Villa υποδέχεται την Arsenal σε ένα παιχνίδι με τεράστια σημασία για αμφότερες τις ομάδες καθώς από τη μία οι “Χωριάτες” κυνηγούν την 4η θέση και από την άλλη οι “Κανονιέρηδες” θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Aston Villa

Το τελευταίο διάστημα η πορεία της Aston Villa δείχνει καθοδική. Η ομάδα δεν παρουσιάζει ανάλογα φρεσκάδα με τους προηγούμενους μήνες και αυτό σαφέστατα οφείλεται στην έλλειψη πολλών επιλογών, κάτι που αναγκάζει τον Martin O’Neill να μην αλλάζει την ενδεκάδα του παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Στο πρωτάθλημα παραμένει ήδη τρία σερί ματς χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, αν και το πρόγραμμα δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολο. Στο άσφαιρο 0-0 με τη West Ham πάντως οι Villains έδειξαν κουρασμένοι. Τουλάχιστον στο FA Cup η οι παίκτες του O’Neill έκαναν το καθήκον τους επικρατώντας με 3-2 της αξιόμαχης Brighton, και τσεκάροντας έτσι το εισιτήριό τους για τον επόμενο γύρο.

Προβλήματα τραυματισμών έχουν μαζευτεί στο στρατόπεδο της Villa με τους Warnock, Reo-Coker, Harewood και Carew να μην είναι διαθέσιμοι, κάτι που μπορεί να συμβεί και με τον Petrov, του οποίου η συμμετοχή θεωρείται αμφίβολη.

Arsenal

Για τα καλά μέσα στο κυνήγι του τίτλου βρίσκεται πλέον η Arsenal μετά και τη νίκη-ανατροπή που σημείωσε στο εξ αναβολής ματς με την Bolton. Το τρίποντο έδωσε τη δυνατότητα στους “Κανονιέρηδες” να πιάσουν κορυφή, αν και για την ώρα η United βρίσκεται μπροστά τους έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι “Κανονιέρηδες” έχουν πλέον στο μυαλό τους το βαρύ και κρίσιμο πρόγραμμα που ακολουθεί, που θα κρίνει κατά πολύ την πορεία της στη συνέχεια και τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Το παιχνίδι με την Aston Villa ακολουθείται από τα μεγάλα ματς με United εντός, Chelsea εκτός και Liverpool εντός μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Αγώνες-φωτιά λοιπόν, κάτι που ανάγκασε τον Wenger να πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές στο ματς κυπέλλου με τη Stoke, από την οποία η Arsenal αποκλείστηκε με 3-1, παρουσιάζοντας ωστόσο ένα αρκετά νεαρό σύνολο.

Μεγάλη ανακούφιση ήρθε πάντως για τον Αλσατό τεχνικό από το γεγονός ότι είδε να επιστρέφουν οι Sagna, Nasri και Bendtner με αποτέλεσμα το απουσιολόγιο να καθαρίσει… Έτσι εκτός των μακροχρόνια τραυματιών, μόνο ο Diaby δεν υπολογίζεται (μπορεί να προλάβει το ματς με τη Manchester United), ενώ στην αποστολή δεν θα βρίσκονται φυσικά και οι Song και Eboue, λόγω του Κυπέλλου Αφρικής.

Παράδοση

Καλή παράδοση έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Aston Villa η Arsenal. Σε 22 ματς ανεξαρτήτου έδρας οι Gunners έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά, ενώ την τελευταία φορά που είχαν γνωρίσει την ήττα στο Villa Park ήταν τον Δεκέμβριο του 1998.

Διαιτητής

Τη συνάντηση θα διευθύνει ο Lee Probert.

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: