Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Χ"αμένοι κι οι δυο...


Δίχως νικητή (0-0) έληξε η αναμέτρηση της Aston Villa με την Arsenal, με τις δυο ομάδες να περισσότερο να χάνουν δυο βαθμούς, παρά να κερδίζουν έναν…

Α’ Μέρος

Η Villa ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο ζεστά τον αγώνα, με την πρώτη της ευκαιρία να τη δημιουργεί μόλις στο 4ο λεπτό, όταν δηλαδή ο Agbonlahor δοκίμασε από διαγώνια θέση εντός της μεγάλης περιοχής να νικήσει τον Almunia, με τον τελευταίο να αντιδράει σωστά και να πέφτει στη γωνία του, διώχνοντας τον κίνδυνο.

Η απάντηση της Arsenal ήρθε στο 9’, με τον Denilson να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, τον Friedel να μην έχει ορατότητα λόγω των πολλών σωμάτων, πράγμα όμως που δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία.

Στο 13’, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων σηκώθηκαν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, όμως είδαν τελικά το φάουλ από καλή θέση του Young να περνάει ελάχιστα έξω από τη συμβολή των δικών.

Η Villains συνέχισαν να πιέζουν, και είχαν ακόμα μια αξιοσημείωτη ευκαιρία 20 λεπτά αργότερα, με τον Downing να δοκιμάζει το σουτ με τη μία έπειτα από το γέμισμα του Young, και να στέλνει τι μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ωστόσο, η τελευταία και μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή του 45’, όταν ο καλύτερος παίκτης της Arsenal, Cesc Fabregas, είδε το σουτ που δοκίμασε από την γωνία της μεγάλης περιοχής να σταματάει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού του Friedel, με τον Rosicky στην επαναφορά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Β’ Μέρος

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Villa συνέχισε να προσπαθεί από τα πλάγια (κυρίως με τον Young, που είχε πάρει τον αέρα του Clichy) να δημιουργήσει ευκαιρίες, την ώρα που η Arsenal περίμενε να πάρει την μπάλα στα πόδια της για να κάνει το παιχνίδι της από τον άξονα.

H πλέον αξιοσημείωτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε και πάλι στους Gunners. Το ρολόι του γηπέδου έδειχνε το 63ο λεπτό, όταν ο Arshavin κατάφερε να περάσει τους Cuellar και Collins και να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Friedel. O Αμερικανός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει το χαμηλό πλασέ του Ρώσου, με τον Fabregas να παίρνει το ριμπάουντ και να πασάρει στον Rosicky. O τελευταίος έπιασε το σουτ με όλη του τη δύναμη και έστειλε τη μπάλα στην κάτω μεριά του οριζοντίου δοκαριού, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται με τα πολλά από τους γηπεδούχους, ανακουφίζοντας τον O’Neill που παρακολουθούσε άφωνος.

Όσο συνεχιζόταν ο ρυθμός στο ίδιο τέμπο, η κούραση άρχισε σιγά- σιγά να κάνει την εμφάνισή της. Από το 75’ και μετά, οι μόνες ευκαιρίες που είχαν οι ομάδες να απειλήσουν ήταν τα χτυπήματα φάουλ.

Χωρίς κάτι το μεμπτό, το ματς έληξε χωρίς σκορ, με το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί μάλλον καμία από τις δυο ομάδες, καθώς αμφότερες έχασαν δυο βαθμούς που θα μπορούσαν να φανούν κρίσιμοι για την επίτευξη των στόχων τους.

Συνθέσεις:

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Collins, Dunne, Luke Young, Ashley Young, Milner, Petrov, Downing, Agbonlahor, Heskey (79’ Delph)

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen (35’ Campbell), Clichy, Denilson, Fabregas, Ramsey, Rosicky (80’ Nasri), Eduardo (64’ Bendtner), Arshavin

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: