Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Οι "χωριάτες"... αγρίεψαν!


Απίθανος αγώνας στο Villa Park με συνολικά 10 γκολ να σκοράρονται (6-4)! Η Aston Villa, με κορυφαίο τον Milner, κατάφερε να περάσει στο τελικό του Carling Cup, με συνολικό σκορ 7-4, αν συνυπολογίσουμε και τη νίκη της με 0-1 στην έδρα των “ρόδων”. Από την άλλη, η ομάδα του Allardyce, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που της χάρισαν τα δύο γκολ του Kalinic.

Α’ Ημίχρονο

Η Blackburn, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με σκοπό να ισοφαρίσει το 0-1 του πρώτου αγώνα. Μάλιστα μόλις στο 5’ έχασε σημαντική ευκαιρία καθώς ύστερα από σέντρα του Kalinic ο Emerton από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Η επιμονή των παικτών του Allardyce, όμως επιβραβεύτηκε στο 6ο λεπτό , όταν ο David Dunn έστειλε “συστημένη” την μπάλα στο κεφάλι του Kalinic, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς επιτυχία παρ’ όλα αυτά. Χαρακτηριστικά ,στο 26’ τα “ρόδα”, αναπτύχθηκαν αρμονικά στο γήπεδο, η μπαλία του Martin Olsson ήταν εξαιρετική και ο Kalinic προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 0-2, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι “χωριάτες” δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη όμως, καθώς κατάφεραν να μειώσουν με γκολ του Stephen Warnock στο 30’ του αγώνα. Μάλιστα 8 λεπτά αργότερα κατάφεραν να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης , σφύριξε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Christopher Samba στον Agbonlahor, δείχνοντας μάλιστα την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Blackburn. O James Milner δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και έγραψε το Aston Villa- Blackburn 2-2.

Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε άλλες συγκινήσεις.

Β΄Ημίχρονο

Όπως άρχισε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο , με την Blackburn δηλαδή να πιέζει ψηλά την άμυνα της Villa και να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τον Guzan.

Στο 52’ όμως η γηπεδούχος ομάδα έδειχνε να σφραγίζει την υπόθεση πρόκριση, καθώς μετά το κόρνερ του Stewart Downing, ο Steven Nzonzi έκανε λάθος υπολογισμό και άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 3-2.

Και κάπου στο 58ο λεπτό ο Agbonlahor φάνηκε να βάζει ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενουμένων αφού το σουτ που επιχείρησε ο Milner , κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα του Robinson για το 4-2.

Ο Heskey στο 60’ έγραψε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του καταπληκτικού, σήμερα Milner ενώ μόλις 2 λεπτά αργότερα, ο Martin Olsson σκόραρε για λογαριασμό της Blackburn, κάνοντας το σκορ του ματς να θυμίζει αγώνα μπάσκετ.

Στο 84’ ο Emerton πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής , με την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Guzan, για το 5-4!

Η Aston Villa, όμως ήταν αποφασισμένη να δώσει θριαμβευτικό τόνο στη νίκη της. Έτσι στο 90’ ο Ashley Young πέτυχε ακόμα ένα γκολ για την ομάδα του, δίνοντας μυθικές διαστάσεις στο σκορ.

Το σφύριγμα του Atkinson βρήκε την Aston Villa πανηγυρικά στο τελικό του Carling Cup.

Aston Villa: Guzan, Cuellar, Dunne, Collins, Warnock, Petrov, Milner, Downing, Ashley Young, Agbonlahor, Heskey.

Blackburn: Robinson, Chimbonda, Samba, Nelsen, Givet, Emerton, Nzonzi, Pedersen, Olsson, Dunn, Kalinic.

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: