Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Υπόθεση πέντε λεπτών για Villa


Μεγάλη εκτός έδρας νίκη, από όλες τις απόψεις, πέτυχε το απόγευμα η Aston Villa μέσα στο Craven Cottage επί της Fulham με 0-2 χάρη σε δύο γκολ του Gabriel Agbonlahor στο 39’ και στο 44’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν το παιχνίδι στην επανάληψη δίχως αποτέλεσμα μένοντας για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς νίκη, συμπληρώνοντας μάλιστα πέντε συνεχόμενα ματς με ήττα.

Καλό ημίχρονο, καλύτερη η Villa

Με αρκετές φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος εκατέρωθεν, με την Villa όμως να είναι σαφέστατα καλύτερη. Αυτό εξάλλου φάνηκε προς το τέλος του ημιχρόνου, αφού με δύο γκολ ο Agbonlahor έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα με 0-2.

Στο τρίτο μόλις λεπτό οι Villains απείλησαν για πρώτη φορά όταν μετά από συνδυασμό των Collins, Milner η μπάλα έφτασε στο Heskey του οποίου η κεφαλιά όμως δεν ανησύχησε τον Schwarzer. Πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Duff να μπλοκάρεται εύκολα από τον Friedel.

Στην συνέχεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους. Μάλιστα στο 23’ άγγιξαν το γκολ όταν ο Ashley Yoyng δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Cottagers, από κοντινή απόσταση.

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε αναγλαστική αλλαγή και μάλιστα ο νεοεισελθόντας Gera, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο 29’. Σουτ του μπλοκαρίστηκε και στην επαναφορά έδωσε στον Nevland ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά.

Το παιχνίδι γινόταν και στις δύο περιοχές κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός ότι στο 33’ η Villa έχασε ακόμα μια μεγάλη φάση να ανοίξει το σκορ όταν η κεφαλιά του Luke Young αποκρούστηκε από τον Schwarzer εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Petrov από πολύ κοντινή –πλάγια όμως- θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 37΄η Fulham απείλησε εκ νέου, αυτή την φορά με τον Zamora αλλά ο Cuellar απομάκρυνε τελευταία στιγμή.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το τέλους του πρώτου μέρους, την σκυτάλη πήρε ο Agbonlahor ο οποίος με δύο προσωπικά γκολ έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα μέσα στο Craven Cottage. Πιο συγκεκριμένα στο 39’ μετά από σέντρα του Petrov νίκησε στον αέρα τον Smalling και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 44’ σκόραρε ξανά με ένα φανταστικό τελείωμα και τον Hangeland να μην μπορεί να κάνει κάτι.

Προσπάθησε, αλλά…

Μπορεί η Fulham να μπήκε δυνατά με την έναρξη του δευτέρου μέρους ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα την Aston Villa, η οποία όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο κοντά ερχόταν στο διπλό.

Φάσεις στο 57’ και 58΄με Gera και Hangeland αντίστοιχα δεν προκάλεσαν προβλήματα στην ομάδα του Martin O’Neill. Η πίεση των γηπεδούχων ολοένα και αυξανόταν αφού και στο 59΄βρέθηκε στο προσκήνιο με τον Zamora.

Στο 63’ ο Duff λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ, αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε αντίκτυπο, ύστερα από συνεργασία με τον Murphy. Τέσσερα λεπτά αργότερα νέα επικίνδυνη προσπάθεια όταν σε σουτ του Gera η μπάλα για λίγο βγήκε άουτ.

Στο 75’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν και σκόραραν με τον Elm αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως off-side.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή όμως δεν κατάφεραν να μειώσουν αρχικά το σκορ και στην συνέχεια να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Fulham: Schwarzer, Hughes, Smalling, Hangeland, Kelly (Riise 74’), Duff, Murphy, Baird, Davies (Gera 24’), Zamora, Nevland (Elm 65’)

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Collins, Dunne, Luke Young, Downing, Milner, Petrov, Ashley Young, Heskey, Agbonlahor

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: