Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

“Μπλόκο” οι “Χωριάτες”


Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε η United από το Villa Park όπου αναδείχτηκε ισόπαλη με την Aston Villa με 1-1 και έτσι μπλόκαρε η προσπάθειά των Red Devils να πιάσουν σήμερα κορυφή μετά το στραβοπάτημα της Chelsea στο Goodison Park.

Το σκορ άνοιξαν οι “χωριάτες” στο 19’ με μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Cuellar, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Red Devils έφεραν στα ίσια το σκορ με τον Collins να σημειώνει αυτογκόλ.

Με δέκα παίκτες αναγκάστηκε να μείνει η United στο 29’ όταν ο Nani αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια.

A’ μέρος

Με περισσότερη όρεξη ξεκίνησαν τον αγώνα οι παίκτες του Martin O’Neill που είχαν την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και στην πρώτη ουσιαστική φάση κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 19’. Σε μια σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της United δεν αποκάμρυνε πολύ καλά και ο Cuellar μέσα από την περιοχή έπιασε την κεφαλιά και κρέμασε τον Van Der Sar σε ένα πανέξυπνο τελείωμα.

Οι Red Devils όσο νωρίς έμειναν πίσω στο σκορ, τόσο γρήγορα αντέδρασαν και ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 1-1, τέσσερα λεπτά αργότερα. Σε μια κλασική επιθετική ενέργεια για την ομάδα του Manchester, o Nani από τα δεξιά έβγαλε δυνατή σέντρα σημαδεύοντας την απέναντι πλευρά του γηπέδου και τον Ryan Giggs ο οποίος έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στον Collins και κατέληξε στον ουρανό των διχτύων του συμπαίκτη, Friedel!

Παρά τα δύο γκολ που είχαν επιτευχθή οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ήταν αρκετές και μια από αυτές άλλαξαν τις ισορροπίες στο ματς. Ο Nani χωρίς να σκεφτεί έκανε ένα τάκλιν με τα δύο πόδια πάνω στον Petrov και ο διαιτητής της αναμέτρησης τον απέβαλλε αμέσως δίκαια, με την United να αναγκάζεται για την επόμενη μία ώρα να παίζει με παίκτη λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά τους δέκα παίκτες κατάφεραν, πάντως, να κάνουν μια ευκαιρία μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Carrick υποχρέωσε τον Friedel να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στο 34’ σε σουτ που δοκίμασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Β’ μέρος

Ο sir Alex Ferguson με την έναρξη της επανάληψης έβαλε τον Valencia στην θέση του Scholes αποδυναμώνοντας το κέντρο κατά έναν παίκτη. Ωστόσο, η ομάδα του έπαιζε με κάτω την μπάλα και κατάφερνε να πατάει περιοχή και να παίζει από τα δεξιά και τον Valencia. Ο παίκτης από το Εκουαδόρ, μάλιστα, έχασε και μια ευκαιρία στο 53’ όταν έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση και ενώ ο Giggs ήταν σε πλεονεκτική θέση.
Σε ετοιμότητα έδειξε πως ήταν o Van Der Sar στο 56’ όταν έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε το πλασέ του Milner σε μια πολύ καλή ευκαιρία για τους “χωριάτες” να κάνουν δύο τα τέρματά τους.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, γενικά έπαιζαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Με προυποθέσεις ήταν δύο σουτ του Rooney αλλά στο πρώτο η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Friedel, ενώ στο δεύτερο ο Αμερικανός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Ferguson έβαλε και τον Berbatov στην θέση του Ryan Giggs, κάνοντας ακόμη επιθετικότερη την ομάδα του η οποία, όμως, δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο δεύτερο τέρμα.

Την ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Dunne στο 90’ όταν σε μια εκτέλεση φάουλ που είχε προωθηθεί είδε τον van Der Sar εντικτωδώς να αποκρούει την προσπάθεια του και να μένει έτσι το 1-1 μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Collins, Dunne, Luke Young, Petrov (65’ Sidwell), Ashley Young, Milner, Delph (57’ Carew), Downing, Agbonlahor

Man Utd: Van der Sar, Rafael Da Silva, Brown, Jonathan Evans, Evra, Scholes (46’ Valencia), Carrick, Fletcher, Nani, Rooney, Giggs (74’ Berbatov)

Goals: 19’ Cuellar – 23’ Collins (αυτ.)

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: