Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ραντεβού στο Villa Park


Ενα καταπληκτικό παιχνίδι έγινε στο Selhurst Park, μεταξύ της Crystal Palace και της Aston Villa, από εκείνα που παρακαλάς να μην τελειώσουν ποτέ. "Αετοί" και "χωριάτες" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Villa Park για το ποιος θα προκριθεί στα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.

Οι γηπεδούχοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα με τα τέρματα των Ertl (25') και Ambrose (70'), ο οποίος μάλιστα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα, ωστόσο δε μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τα τέρματα των Collins (35') και Petrov (87'), "έσωσαν" την παρτίδα για την ομάδα του Martin O' Neill, οδηγώντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό αγώνα.

Α' Ημίχρονο

Ενα εξαιρετικό πρώτο μέρος, έλαβε χώρα στο Selhurst Park. Τόσο η Crystal Palace, όσο και η Aston Villa, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα του πρώτου 45λέπτου (1-1). Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με την ομάδα του Martin O' Neill η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "μουδιασμένη".

Η πρώτη σοβαρή επίσκεψη των φιλοξενούμενων, στην περιοχή του Speroni, έγινε στο 20', όταν ο αρχηγός της ομάδας, Stiliyan Petrov έβγαλε μία πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Ashley Young, ο οποίος ζήτησε πέναλτι, καθώς υποστήριξε ότι ο Clyne τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής της αναμέτησης, Kevin Friend, δε συγκινήθηκε.

Και ενώ οι Villans, μάλλον ασχολούνταν ακόμη με τη φάση του 20' η Crystal Palace εκμεταλλεύθηκε μία αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενουμένων, κάνοντας το 1-0. Συγκεκριμένα, στο 25, ο Darren Ambrose εκτέλεσε κόρνερ από την αριστερή πλευρά, όπως επιτίθονταν η ομάδα του, βρίσκοντας το κεφάλι του Ertl, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Collins, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Friedel, και τους οπαδούς των "αετών" στα ουράνια.

Ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, καθώς το τέρμα της Palace φαίνεται πως ήταν ό, τι χρειαζόταν η ομάδα του O' Neill ώστε να αφυπνιστεί. Δέκα λεπτά αργότερα (35'), η Villa κέρδισε ένα φάουλ από τα δεξιά. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Stewart Downing, ο οποίος κατάφερε να βρει το κεφάλι του James Collins που είχε προωθηθεί, με τον Ουαλό να νικάει τον Speroni και να ισοφαρίζει για την ομάδα του.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ισορρόπισε και πάλι, με εξαίρεση δύο φάσεις, για την κάθε ομάδα. Η Villa θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, δύο λεπτά μετά το τέρμα του Collins, αν ο Petrov ήταν πιο τυχερός στη γυριστή κεφαλιά που "έπιασε", μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Milner, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Αργεντίνου τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η τελευεταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, άνηκε στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Neil Warnock κέρδισε φάουλ σε αρκετά καλή θέση, έξω από την περιοχή του Friedel, με τον Darren Ambrose να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Αμερικανό γκολκίπερ να αποκρούει ενστικτωδώς, καθώς αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας.

Β' Ημίχρονο

Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι, κατά τη διάρκεια των πρώτων 20 λεπτών του δευτέρου ημιχρόνου. Οπως ήταν φυσικό, άλλωστε, δε θα μπορούσε να συνεχιστεί ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου μέρους. Αυτό που παρακολουθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο στο Selhurst Park, ήταν μία πιο τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού και από τους δύο προπονητές, αφού κατά το μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, η μπάλα κυκλοφορούσε στο κέντρο.

Ωστόσο, και το δεύτερο ημίχρονο, μας επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ειδικά μετά το 65' του παιχνιδιού, όταν ξαφινκά... "γύρισε" ο διακόπτης και οι δύο ομάδες άρχισαν να αποδίδουν όπως στο πρώτο μέρος. Η αρχή έγινε με τον Ashley Young, όταν πραγματοποίησε μια κούρσα από τα αριστερά, φτάνοντας μέσα στην περιοχή του Speroni, αλλά τον έκοψε αποτελεσματικά ο Butterfield.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, έλαβε χώρα η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού, για λογαριασμό της Crystal Palace. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ, στο 70', αρκετά μακρυά από την περιοχή του Friedel, κάτι όμως που δεν εμπόδισε τον Darren Ambrose να δοκιμάσει την τύχη του. Ο Αγγλος μέσος, κυριολεκτικά "εκτέλεσε" τον Brad Friedel από απόσταση 35 μέτρων περίπου, εξαπολύοντας έναν "κεραυνό" και δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους "αετούς", οι οπαδοί των οποίων, δε σταμάτησαν να τραγουδούν από το πρώτο λεπτό, μέχρι και το τελευταίο.

Δύο λεπτά αργότερα, η Palace είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, ξανά με τον Ambrose, αλλά η κεφαλιά του Αγγλου, έπειτα από σέντρα του Carle, χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι του Friedel. Oπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η Villa χρειαζόταν να δεχτεί γκολ ώστε να "ξυπνήσει", κάτι που φάνηκε από τις αντιδράσεις των παικτών του O' Neill. Οι Villans άρχισαν να επιτίθονται κατά κύματα προς την εστία του Speroni, με κύριο εκφραστή τωνεπιθετικών προσπαθειών, τον John Carew, ο οποίος πέρασε στη θέση του Heskey στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ο Νορβηγός επιθετικός, απείλησε σοβαρά τον Speroni, με δύο κεφαλιές στο 78' και στο 86', με τον Speroni όμως να αποκρούει εκπληκτικά και στις δύο περιπτώσεις. Οτι δεν κατάφερε όμως ο Carew, το κατάφερε ο Petrov στο 87'. Η δεύτερη αποκρουση του Speroni στην κεφαλιά του Carew, κατέληξε σε κόρνερ το οποίο και εκτέλεσε ο Downing. Ο παίκτης της Villa εκτέλεσε με πολύ ωραίο τρόπο το κόρνερ, βρίσκοντας τον Petrov στο πρώτο δοκάρι της εστίας του Speroni, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Crystal Palace: Speroni, Clyne, Butterfield, Ertl, Davis, Hill, Ambrose, Derry, Danns, Carle, Lee ( 90'+ 2' Αndrew).

Aston Villa: Friedel, Luke Young, Dunne, Collins, Warnock, Ashley Young, Milner, Delph ( 75' Delfouneso), Petrov, Downing, Heskey (46' Carew).


www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: