Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Crystal Palace- Aston Villa (preview)


Αναμνήσεις... Premiership θα έχει το παιχνίδι στο Selhurst Park, καθώς έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η Crystal Palace αντιμετώπισε την Aston Villa. Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν δύο κατηγορίες, ωστόσο όπως έχει αποδείξει πολλάκις ο θεσμός του κυπέλλου Αγγλίας, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

Crystal Palace

Αναμφισβήτητα οι γηπεδούχοι δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους. Τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την Palace, είχαν σαν αποτέλεσμα να επέλθει καθεστώς οικονομικής διαχείρησης, κάτι που επηρέασε και τις προσπάθειες των παικτών του Warnock εντός του αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο όταν πρόκειται για το κύπελλο, όλα φαίνεται πως περνούν σε δεύτερη μοίρα, όπως αποδείχθηκε και στον προηγούμενο γύρο, όταν οι "αετοί" απέκλεισαν τη Wolves και θα ήθελαν να επαλάβουν κάτι τέτοιο και απέναντι στην Villa. Η Palace βρίσκεται στη 19η θέση της Championship, ενώ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα, με 1-0 από τη Swansea.

Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, ο Neil Warnock έχει... αμυντικό "πονοκέφαλο", καθώς οι Matt Lawrence και Claude Davis έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμών. Επιπλέον, ο 61χρονος τεχνικός δε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Lee Hills, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο FA Cup.

Aston Villa

Εχοντας ήδη εξασφαλισμένη μια θέση στον τελικό του Carling Cup, η ομάδα του Martin O' Neill σίγουρα θα ήθελε να φτάσει μακρυά και στον θεσμό του κυπέλλου Αγγλίας, ενώ στο βάθος υπάρχει και το κυνήγι της τέταρτης θέσης στην Premiership. Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός, από τη μεριά του, γνωρίζει πολύ καλά ότι η Palace θα αγωνιστεί έχοντας άγνοια κινδύνου, και είναι κάτι το οποίο επισήμανε στους παίκτες του. Η Villa, για να φτάσει στον πέμπτο γύρο του θεσμού, απέκλεισε την Brighton, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Villa Park, το οποίο και έληξε με 3-2, ενώ βρίσκεται στην 7η θέση της Premiership.

Ο O' Neill, όπως και ο Warnock, έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Πιο πρόσφατο, αυτό του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Gabriel Agbonlahor, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης, απέναντι στη Manchester United. Από εκεί και πέρα, αμφίβολος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι και ο Stiliyan Petrov, με τον διεθνή Βούλγαρο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο. Τέλος οι Emile Heskey και Stephen Warnock, επέστρεψαν σε χαλαρούς ρυθμούς προπονήσεων, ωστόσο ο O' Neill δεν προτίθεται να τους χρησιμοποιήσει.

Προϊστορία

"Σκούρα" τα έχει βρει η Villa στις 16 φορές που έχει επισκεφθεί το Selhurst Park για να αντιμετωπίσει την Crystal Palace, για οποιαδήποτε διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι μετρούν 6 νίκες, οι φιλοξενούμενοι μόλις 2, ενώ 8 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, ήταν στις 3 Ιανουαρίου του 2005, όταν η Palace είχε επικρατήσει με 2-0 της Villa.

Διαιτητής

Την αναμέτρηση του Selhurst Park θα διευθύνει ο Kevin Friend, με βοηθούς τους Τrevor Massey και John Flynn.

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: