Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προκρίσεις για Spurs, Villa, εκτός η City


Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας μετά τους τέσσερεις επαναληπτικούς. Tottenham και Aston Villa επικράτησαν των Bolton (4-0) και Crystal Palace (3-1) αντίστοιχα και τσέκαραν τα εισιτήρια, ωστόσο η Manchester City έμεινε εκτός χάνοντας στην παράταση με 3-1 στο Britannia από τη Stoke. Τέλος σε ένα συναρπαστικό ματς στο Hawthorns σε μία αναμέτρηση με… άρωμα Championship, η Reading κατάφερε στην παράταση να επικρατήσει με 3-2 της West Brom και να περάσει στον επόμενο γύρο.

Στο White Hart Lane η Tottenham καθάρισε εύκολα την υπόθεση απέναντι στην Bolton επικρατώντας με 4-0. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Roman Pavlyuchenko με τον Ρώσο να αποδεικνύει, όπως και στο ματς της Κυριακής με τη Wigan, πως δεν έχει... ξοφλήσει ακόμα από την ομάδα. Σκόραρε το πρώτο και το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης, οδηγώντας έτσι τους Spurs στην πρόκριση. Τα άλλα δύο τέρματα της Tottenham προήλθαν από αυτογκόλ των Trotters και συγκεκριμένα από τους Jaaskelainen και O’Brien.

Στο Villa Park η Aston Villa τα… χρειάστηκε κόντρα στην Crystal Palace, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση με 3-1. Οι “Χωριάτες” άνοιξαν το σκορ με τον Agbonlahor λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο η Palace με πέναλτι του Ambrose έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 73’. Ωστόσο οι Villains με δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του John Carew στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να τσεκάρουν το εισιτήριο και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον κυριακάτικο τελικό του Carling Cup με τη Manchester United στο Wembley.

Στο Britannia η Manchester City λύγισε στην παράταση από τη Stoke με 3-1. Οι Potters πήραν το προβάδισμα στο 79’ με τον Kitson, ωστόσο η άμεση απάντηση από τον Bellamy έφερε το ματς στα ίσια, στέλνοντάς το στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Pulis φάνηκε πως είχαν περισσότερες δυνάμεις (παίζοντας και με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Adebayor στο 82’) και χάρη στα τέρματα των Shawcross και Tuncay πήραν τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας αφήνοντας τους Citizens εκτός.

Τέλος στο Hawthorns διεξήχθη μία συναρπαστική αναμέτρηση με έντονο τον χαρακτήρα της Championship, όπου η Reading πέρασε νικηφόρα στην παράταση με 3-2 επί της West Brom και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Οι γηπεδούχοι φαινόταν πως θα πανηγύριζαν την πρόκριση, αλλά στις καθυστερήσεις οι Royals ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Howard και στην παράταση κάνανε την ανατροπή με τον Sigurdsson.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών του FA Cup:

Chelsea – Stoke

Fullham – Tottenham

Reading – Aston Villa

Portsmouth – Birmingham

*Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Μαρτίου.

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: