Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

“Χ”άνουν έδαφος Spurs και Villa


“Στραβοπάτησε” η Tottenham, μένοντας στο 0-0 μέσα στο White Hart Lane με την Aston Villa. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν καλύτεροι αλλά δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης. Οι παίκτες του Martin O’Neill, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα αποσπώντας ένα σημαντικό βαθμό μέσα σε μια δύσκολη έδρα.

Καλύτερη η Tottenham, χωρίς ουσία όμως

Χωρίς πολλές συγκινήσεις ξεκίνησε το ματς και μάλιστα πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να γίνει κάποια φάση αξιώσεων μπροστά από τις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν περισσότερη διάθεση να απειλήσουν, δημιουργώντας παιχνίδι.

Στο 22’ οι φιλοξενούμενοι προέβησαν σε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Heskey αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο όντας τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Νορβηγό Carew.

Μετά από την αλλαγή, οι ομάδες ανέβασα την απόδοσή τους και μάλιστα δημιουργήθηκαν οι πρώτες φάσεις. Στο 24’ ο Friedel είπε “όχι” σε προσπάθεια του Huddlestone ενώ στο δίλεπτο 27-28 ήταν η σειρά του Gomes να δικαιολογήσει την παρουσία του όταν έσωσε την ομάδα του σε προσπάθειες του Milner, αρχικά, και στην συνέχεια σε διπλή φάση του ίδιου παίκτη και το Agbonlahor.

Στο 41’ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους μετά από μια φάση διαρκείας. Αρχικά ο King σούταρε αλλά και πάλι ο Friedel απέκρουσε ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Defoe έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια της Villa, σπαταλώντας έτσι τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ.

Μία από τα ίδια…

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την Tottenham να προσπαθεί από την αρχή της επανάληψης να επιβάλλει το ρυθμό της. Συνεχές pressing από την ομάδα του Harry Redknapp χωρίς ωστόσο και πάλι να δημιουργηθεί κάτι πολύ επικίνδυνο μπροστά από την εστία του Friedel.

Στο 60΄ο Αμερικανός τερματοφύλακας των Villains, απομάκρυνε τον κίνδυνο από το σουτ του Huddlestone πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Συνεχίζοντας στον ίδιο, γρήγορο ρυθμό, οι παίκτες του Redkanpp προσπαθούσαν αλλά δεν τα κατάφερναν με αρκετά σουτ να “κοντράρονται” από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Πλησιάζοντας προς το τέλος του αγώνα οι Spurs, όπως ήταν λογικό, αύξησαν την πίεσή τους αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Στο 86’ κεφαλιά του Crouch πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ των φιλοξενούμενων και πάλι οι Defoe, Crouch δεν μπόρεσαν να νικήσουν το Friedel.

Tottenham: Gomes, Corluka, Dawson, King, Bale, Bentley, Huddlestone, Palacios, Modric, Defoe, Crouch

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Collins, Dunne, Luke Young, Ashley Young, Milner, Petrov, Downing (Sidwell 87’), Heskey (Carew 22’), Agbonlahor

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: