Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

“Χωριάτες”... πέντε αστέρων


Μία εντυπωσιακή Aston Villa, συνέτριψε την, αδύναμη να αντιδράσει, Burnley (5-2) και πλέον σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο Champions League. Η Burnley, ευτύχησε να προηγηθεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι θα κράταγε το σκορ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο ενώ στο δεύτερο μέρος “τιμώρησαν”, τους “Clarets”, για το θράσος τους να προηγηθούν μέσα στο Villa Park.

Α’ Ημίχρονο

Η Aston Villa, άρχισε δυναμικά το παιχνίδι με τον Agbonlahor να είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Μάλιστα μόλις στο 2ο λεπτό επιχείρησε να συνδυαστεί με τον Heskey, στην περιοχή της Burnley αλλά ο τελευταίος δεν έκανε καλό κοντρόλ.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό έλαβε χώρα και στο 6’ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης τροφοδότησε τον Ashley Young, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, είχαν τον έλεγχο του κέντρου και σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης ήταν τα φαβορί για να ανοίξουν το σκορ.

Όμως η Burnley στη μοναδική της επίσκεψη στα καρέ του Friedel, κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ του αγώνα.

Ο Cork πραγματοποίησε εκπληκτική πάσα στον Nugent, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Fletcher. Ο τελευταίος δεν είχε δύσκολο έργο και από κοντινή απόσταση έγραψε το 0-1 (10ο λεπτό).

Από εκεί και πέρα οι εξέδρες του Villa Park, σώπασαν. Μάλιστα και οι ίδιοι οι παίκτες της Villa, φάνηκαν επηρεασμένοι από το αναπάντεχο γκολ της Burnley, αφού έκαναν περίπου 15 λεπτά για να ξαναεπισκεφτούν την εστία του Jensen με αξιώσεις.

Στο 24’ λοιπόν ο Milner, σέντραρε αλλά ο Heskey , για ακόμα μία φορά, ήταν άστοχος.

Στο 31ο λεπτό ο Young προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά το πολύ καλό φάουλ του διώχθηκε σε κόρνερ από τον Jensen.

Ένα λεπτό αργότερα , όμως, ο Jensen δεν μπόρεσε να δηλώσει και πάλι παρών καθώς η άμυνα του τον πρόδωσε.

Χαρακτηριστικά το κόρνερ του Milner, βρήκε τον Young, ο οποίος αφού έκανε την... βόλτα του στην περιοχή της Burnley, πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-1.

Μάλιστα η ομάδα του O’Neill, δεν έμεινε εκεί, πίεσε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους για να πάρει το προβάδισμα. Ο Young, ο οποίος ήταν εξαιρετικός, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει την , αναξιόπιστη είναι η αλήθεια, άμυνα των φιλοξενουμένων, χώρις όμως αποτέλεσμα.

Το τελικό σφύριγμα του Attwell, βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Β’ Ημίχρονο

Και πάλι η γηπεδούχος ομάδα, μπήκε δυνατά στο γήπεδο, για το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Η πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου πραγματοποιήθηκε στο 51ο λεπτό, όταν οι Milner και Young, συνδυάστηκαν αρμονικά χωρίς όμως τελικά να ολοκληρωθεί η φάση ιδανικά για τους “χωριάτες”.

Οι γραμμές της Burnley έμοιαζαν υπερβολικά μακριά η μία από την άλλη. Απόδειξη αυτού του γεγονότος, ήταν πως η μόνη λύση για να απειληθεί ο Friedel ήταν τα μακρινά σουτ, όπως του Cork, στο 54’.

Από εκεί και πέρα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι παίκτες του Laws, έχασαν την μπάλα.

Η “καταιγίδα”, που εξαπέλυσε η ομάδα του O’Neill κράτησε δεκαπέντε λεπτά. Ιδού τι μπορεί να κάνει μία ομάδα με παίκτες σαν τον Young , τον Agbonlahor και τον Downing, στο ρόστερ της μέσα σε ένα τεταρτάκι.

Στο 56’ ο Young , σερβίρει και ο Downing εκτελεί για το 2-1., δύο λεπτά αργότερα αλλάζει μόνο ο πασέρ. Ο Milner, πραγματοποιεί την ασίστ, ο Downing δεν χάνει την ευκαιρία και έτσι το 3-1 είναι γεγονός. Μάλιστα ο πρώην παίκτης της Middlesbrough, λίγο έλειψε να πετύχει χατ-τρικ αλλά το σουτ του στο 60’ μπλοκαρίστηκε από τον Jensen.

Ο πορτιέρο της Burnley δεν είχε την ίδια τύχη στο 61ο λεπτό όμως όταν αναγκάστηκε να μαζέψει για τέταρτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Θύτης αυτή την φορά ήταν ο Heskey, ύστερα από μπαλιά του Agbonlahor.

Και εκεί που νόμιζες πως οι “χωριάτες”, θα ηρεμήσουν ήρθε και το 5ο γκολ, στο 68’. Σκόρερ ήταν ένας εκ των κορυφαίων του αγώνα. Ο Agbonlahor, αντάλλαξε ρόλους με τον Heksey, ο προηγούμενος εκτελεστής έγινε πασέρ και ο νεαρός Άγγλος στράικερ έβαλε το πέμπτο καρφί στο φέρετρο της Burnley.

Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν , από εκεί και πέρα, με αποτέλεσμα, η Burnley να καταφέρει να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ. Ο Cork τροφοδότησε τον Paterson και αυτός κατάφερε να γράψει το 5-2, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Dunne, Collins, Warnock, Ashley Young, Milner, Petrov, Downing, Agbonlahor, Heskey.

Burnley: Jensen, Mears, Carlisle, Cort, Fox, Eagles, Cork, Bikey, McDonald, Nugent, Fletcher.

www.agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: