Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Aγρίεψαν οι "Λύκοι"


Μπορεί μέχρι πριν λίγες μέρες ο Gabriel Agbonlahor να δήλωνε στον αγγλικό Τύπο, ότι στη Villa δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο του υποβιβασμού, όμως μάλλον θα έχει ήδη αλλάξει γνώμη μετά και τη σημερινή ήττα από τη Wolves, η οποία την έφερε μόλις έναν βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη. Οι "Λύκοι" προηγήθηκαν στο 38' με το δυνατό σουτ στην κίνηση από τον Jarvis και παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στο τέλος, το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ, ενώ υπάρχουν και έντονα παράπονα για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Bent στο 53'.

Ήταν μία βαθιά βαθμολογική ανάσα για την ομάδα του Mick McCarthy, ο οποίος στηρίχθηκε στην ενδεκάδα που αγωνίστηκε και κόντρα στην Tottenham, με μοναδική αλλαγή την προσθήκη του Jamie O' Hara στο κέντρο. Αντίθετα, ο Gerard Houllier υποχρεώθηκε να καταστρώσει πλάνο έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των πολλών απουσιών στην άμυνα, δίνοντας έτσι φανέλα βασικού στον νεαρό Chris Herd.

Α' Μέρος

Η Villa ξεκίνησε αρκετά χαλαρά το παιχνίδι, επιτρέποντας στους παίκτες της Wolves να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, ο Milljas είχε ένα πολύ καλό μακρινό σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Friedel.

Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά του Hammill να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Friedel, με τον Αμερικανο γκολκίπερ να αποδεικνύει και πάλι την κλάση του, ενώ μέχρι το ημίωρο, η Wolves κατάφερε να σημειώσει δύο τέρματα με τους Berra και Doyle, που όμως ακυρώθηκαν σωστά και τα δυο, καθώς στην πρώτη περίπτωση ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στην δεύτερη, η μπάλα είχε βγει κόρνερ προτού ο Doyle τη στείλει στα δίχτυα.

Οι δύο αυτές φάσεις δε φάνηκαν να ξυπνούν τους γηπεδούχους και η Wolves συνέχισε να ασκεί πίεση, η οποία τελικά απέδωσε καρπούς στο 38'. Ο Cuellar απέτυχε να απομακρύνει σε ένα μακρινό γέμισμα στην περιοχή της Villa, η μπάλα στρώθηκε στον Jarvis στο ύψος της περιοχής και ο 24χρονος εξτρέμ της Wolves έπιασε ένα φοβερό βολέ στην κίνηση, βάζοντας έτσι μπροστά στο σκορ την ομάδα του (0-1).

Τα πρώτα σημάδια ζωής της Villa ήρθαν στο 45', όταν ο Makoun αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, έπειτα από την ωραία σέντρα του Downing και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του.

Β' Μέρος

Στην επανάληψη, η Villa ανέβασε ταχύτητα στην προσπάθειά της να φτάσει στην ισοφάριση και στο 53' δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι, όταν ο Stearman ανέτρεψε τον Bent, αλλά ο ρέφερι της συνάντησης, Phil Dowd, έδωσε φάουλ εκτός περιοχής.

Οι "Λύκοι" συνέχισαν πάντως να απειλούν στις αντεπιθέσεις και στο διάστημα 66'-69' έφτασαν δύο φορές με αξιώσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, με τον O'Hara να επιχειρεί ισάριθμα σουτ, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Ο Houllier έβαλε στο παιχνίδι τους Pires και Agbonlahor κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική και στο 79ο λεπτό, ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Makoun έβγαλε γρήγορα τον Ashley Young στην κόντρα, αυτός έκανε ωραία το κοντρόλ και έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Villa είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία στο 82', την οποία σπατάλησε ο Cuellar από εξαιρετική θέση και το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη της Wolves στο "Villa Park" έπειτα από 31 χρόνια!

Aston Villa: 01 Friedel, 24 Cuellar, 32 Baker (Delph 33), 36 Walker, 06 Downing, 07 Young, 12 Albrighton (Agbonlahor 61), 17 Makoun, 20 Reo-Coker (Pires 60), 31 Herd, 39 Bent

Wolves: 13 Hennessey, 03 Elokobi, 05 Stearman, 16 Berra, 32 Foley, 08 Henry, 17 Jarvis (Ward 80), 19 Hammill (Ebanks-Blake 64), 20 Milijas, 24 O'Hara, 29 Doyle

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: