Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Χωρίς νικητή...


Σε ένα πολύ δυνατό φιλικό οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να αποζημιώσουν τον πάρα πολύ κόσμο που πήγε σήμερα στο Wembley. Τ τελικό 1-1, αντιπροσωπεύει πλήρως την εικόνα του αγώνα καθώς και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν. Το σκορ άνοιξε στο 42' ο Caroll, σημειώνοντας το παρθενικό του στη Εθνική Αγγλίας, ενώ για "μαύρα αστέρια", ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Gyan.

Α΄Μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν τα πρώτα αναγνωριστικά τους βήματα μέσα στο γήπεδο το πρώτο 5άλεπτο. Μόλις στο 6ο λεπτό ο επιθετικός της Γκάνας Gyan , έφυγε πίσω από την πλάτη της αγγλικής άμυνας αλλά θα πλασάρει πάνω στο Hart. H απάντηση για του Άγγλους, όπου θα σημάνει και την αρχή της επιβολής τους στον αγώνα, ήρθε στο 10' όπου μετά από ωραία συνεργασία έξω από την περιοχή της Γκάνας το σουτ του Ashley Young θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Kingston. Ενώ ο Downing στο επόμενο λεπτό, αφού θα βγει πίσω από την άμυνα της Γάνας δε θα καταφέρει να στείλει τη μπάλα στη κλειστή γωνία του γκανέζου τερματοφύλακα.

Ελέγχοντας πλέον το ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη ομάδα, η Αγγλία έκλεινε σιγά-σιγά τη Γκάνα στην περιοχή της, όπου περίμενε και αυτή από τη μεριά της την ευκαιρία να βγει με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Στο 22' ο Gyan, θα επιχειρήσει ένα φιλόδοξο σουτ από τα 40 μέτρα, αλλά αν και θα πάει προς το τέρμα ο Hart θα μπλοκάρει εύκολα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα θα έρθει στο 25' όταν ο Young, αφού δώσει καταπληκτική κάθετη από τα δεξιά στον Milner, θα μπει στο πέναλτι θα πάρει και πάλι την μπάλα από τον συμπαίκτη του, αλλά θα στείλει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Kingston. Η απάντηση θα έρθει και πάλι από τους Γκανέζους, μόλις 3 λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τη δεξιά μεριά στο δεύτερο δοκάρι την προβολή του Andiyia

Για ένα διάστημα από εκεί και πέρα 10 λεπτών η Γκάνα προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και να επιτεθεί, έτσι στο 32 και ύστερα από πίεση των Γκανέζων ο Hart θα κάνει τραγικό λάθος πασάροντας πάνω στο Gyan , όπου ωστόσο δεν κατάφερε από τη δεξιά γωνία του τέρματος να πασάρει στο Muntari, όπου ήταν στο ύψος του πέναλτι.

Και ενώ ο αγώνας στο 40' έδειχνε ότι θα χάσει το ρυθμό του στο 43' ο Young με μία μπαλιά "μπανάνα" θα δώσει την ευκαιρία στο Downing να βγει και πάλι πίσω από την πλάτη της γκανέζικης άμυνας να κοντρολάρει τη μπάλα και να τη στρώσει στο επερχόμενο Caroll, όπου με καταπληκτικό πλασέ θα στείλει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Kingston, σκοράροντας ένα καταπληκτικό γκολ.

Το πρώτο ημιχρόνιο, είχε καλό ρυθμό, γρήγορο και σταθερό. Για την ακρίβεια δεν έμοιαζε καθόλου με έναν φιλικό αγώνα. Οι ομάδες προσπάθησαν να επιτεθούν, δεν φοβήθηκαν αμφότερες η μία την άλλη, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές όπου βρίσκονταν στο Wembley.

Β' Μέρος

Το 2o ημίχρονο αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά με γρήγορο παιχνίδι, δεν ήταν τόσο ελκυστικό όπως το πρώτο. Η Γκάνα ήταν αυτή που από την αρχή θέλησε να επιτεθεί και να απειλήσει την αγγλική άμυνα. Πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και για 15 λεπτά θα είναι αυτή που έχει την πρωτοβουλία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 57' και ενώ οι Γκανέζοι είχαν κλείσει για τα καλά τους αντιπάλους τους μέσα στην περιοχή τους σε μία μίνι-πολιορκία, το σουτ του Pantsil λίγο μέσα από την περιοχή, αφού κοντράρει στο απλωμένο πόδι του Barry θα καταλήξει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν πολλοί διαφορετικοί παίκτες και από τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να αρχίσει να πέφτει ο ρυθμός. Στο 61' ο Milner θα πάρει τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, θα βρει χώρο να προς την περιοχή αλλά το αριστερό σουτ του, από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής θα αποκρούσει ο Kingston. Στο 67' ο διαιτητής δεν θα σταματήσει τον Gyan, όπου έφυγε από θέση οφσάιντ, αλλά ο γκανέζος επιθετικός δε θα επωφεληθεί αφού σούταρε με δύναμη στην κλειστή γωνία του Hart άουτ.

Μέχρι το 90' λεπτό το μόνο αξιοσημείωτο στο αγώνα είναι η φάση όπου ο Hart για άλλη μία φορά έπαιξε με τη φωτιά αφού ύστερα από γύρισμα ο Gyan και πάλι παραλίγο να εκθέσει τον Άγγλο τερματοφύλακα, αφού η μπάλα κόντραρε επάνω του.

Μέχρι που στο 90' +1, ο καλύτερος παίκτης της Γάνας στο αποψινό παιχνίδι, Gyan θα πάρει τη μπάλα έξω από την περιοχή θα περάσει όποιον βρει μπροστά του και με εξαιρετικό πλασέ θα στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Hart, παγώνοντας το Wembley και αποζημιώνοντας όλους τους Γκανέζους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο.

Το παιχνίδι, ήταν πολύ ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν φιλικό. Οι τουλάχιστον 20.000 Γκανέζοι, έδωσαν φοβερό παλμό και άλλη αίγλη στην αναμέτρηση, τουλάχιστον για ένα ημίχρονο. Αμφότερες οι δύο ομάδες έδειξαν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα και στους προπονητές τους να κάνουν τις δοκιμές τους. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από το πρώτο γκολ του Caroll με τη φανέλα της Εθνικής έκανα ντεμπούτο και ο Welbeck και Jarvis. Μάλιστα ο πρώτος αποδοκιμάστηκε από τους Γκανέζους φιλα΄θλους, αφού απαρνήθηκε τις γκανέζικες ρίζες του και αγωνίζεται με την Εθνική Αγγλίας.

Οι 11άδες:

Αγγλία: Hart, Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Milner, Barry, Wilshere, Downing, Carroll, Young.

Γκάνα: Kingson, Pantsil, Vorsah, John Mensah, Lee Addy, Adiyah, Annan, Agyemang-Badu, Kwadwo Asamoah, Muntari, Gyan.

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: