Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

H «μάχη» για την παραμονή


Οχτώ παιχνίδια απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και η αγωνία για τις ομάδες που «παλεύουν» για τη σωτηρία καλά κρατεί. Το england365.gr σας παρουσιάζει την πιο αμφίρροπη «μάχη» των τελευταίων ετών.
Ο στόχος για το μαγικό «40αρι» φαίνεται να …πηγαίνει περίπατο, καθώς 4 ομάδες έχουν ήδη 33 βαθμούς και οι 40 που, αρχικά, φαίνονταν ότι θα έδιναν το εισιτήριο της παραμονής, πλέον φαντάζουν λίγοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΑΜΙΑ ομάδα, στην ιστορία της Πρέμιερ, δεν έχει υποβιβαστεί έχοντας πετύχει 11 νίκες, ενώ κατά μέσο όρο οι ομάδες που τερματίζουν στη 17η θέση (τελευταία πριν τον υποβιβασμό) συγκεντρώνουν 38,46 βαθμούς, σκοράρουν 39 γκολ και δέχονται 59. Αυτήν την στιγμή, οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη έχουν πετύχει κατά μέσο όρο 36 και έχουν δεχθεί 64.

Στα αξιοσημείωτα, ότι οι 42 βαθμοί που συγκέντρωσε η Γουέστ Χαμ την περίοδο 2002-2003, ήταν οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ομάδα, η οποία υποβιβάστηκε, στην ιστορία της Πρέμιερ (με 38 παιχνίδια). Οι 34 που συγκέντρωσε η Γουέστ Μπρομ το 2004-2005 είναι οι λιγότεροι που συγκέντρωσε κάποια ομάδα που κατάφερε να σωθεί.

13η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ 33 Βαθμοί

Χωρίς νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια μένουν οι «Ρόβερς» και το 2-2 που παραχώρησαν στην Μπλάκπουλ στο «Ίγουντ Παρκ» αποδεικνύεται καταστροφικό. Φως στο τούνελ δεν φαίνεται καθώς την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο «Έμιρεϊτς» για τον αγώνα με την Άρσεναλ, ενώ το πρόγραμμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, αφού έχει να επισκεφτεί την έδρα της Έβερτον και να υποδεχθεί τη Σίτι.

14η ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 33 Βαθμοί

Η οποιαδήποτε συζήτηση για τις ομάδες του Ουγιέ ακολουθείται από την έκφραση «Too big to go down». Η ήττα στην έδρα της από τη Γουλβς βάζει σε σοβαρές περιπέτειες τους «χωριάτες» οι οποίοι βλέπουν σημαντικό αριθμό παικτών να έχει παραγκωνιστεί από το Γάλλο τεχνικό, λόγω διαφωνιών. Τα εμπόδια των Γουίγκαν, Στόουκ και Λίβερπουλ θα πρέπει να ξεπεράσει στην έδρα της η Βίλα, ενώ το ταξίδι στην έδρα της Άρσεναλ δεν αφήνει πολλές ελπίδες για βαθμούς.

15η ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ 33 Βαθμοί

Με έναν εκπληκτικό Τσάρλι Άνταμ και με την εμπιστοσύνη των φιλάθλων στον προπονητή Ίαν Χόλογουεϊ να είναι στο ζενίθ, η Μπλάκπουλ δείχνει να έχει «καπαρώσει» μια θέση στην Πρέμιερ Λιγκ. 5 από τα 8 παιχνίδια που μένουν είναι στο «Μπλούμφιλντ», ενώ το σκοράρισμα δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς εντός έδρας έχει τη 2η καλύτερη επίθεση από τις ομάδες που «μάχονται» για την παραμονή.

16η ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 33 Βαθμοί

Με την απομάκρυνση του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, στη Γουέστ Μπομ φοβόντουσαν τα χειρότερα. Ο Ρόι Χότζον δεν έχει ηττηθεί ακόμη, ενώ έχει βελτιώσει σημαντικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Βατή η συνέχεια για την Μπρομ, ωστόσο έχει να δώσει 2 ντέρμπι παραμονής με Βίλα και Γουλβς.

17η ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 32 Βαθμοί

Σημαντική βοήθεια έχουν πάρει τα «σφυριά» από το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου, Ντεμπά Μπα, ενώ και ο Σκοτ Πάρκερ έχει κέρδισε το βραβείο του Παίκτη του Μήνα για την Πρέμιερ. Η ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ έδωσε άλλον ένα πολύτιμο βαθμό, αλλά το πρόγραμμα που έχει μπροστά της δεν είναι και το πιο εύκολο, αφού έχει να αντιμετωπίσει τις Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Σίτι.

18η ΓΟΥΛΒΣ 32 Βαθμοί

3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα είναι ο απολογισμός της ομάδας του Μακ Κάρθι στα τελευταία 6 παιχνίδια. Το πρόγραμμα δίνει ελπίδες για αισιοδοξία, αφού η Γουλβς δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποια από τις 6 πρώτες ομάδες.

19η ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 31 Βαθμοί

Ο Άλεξ Μακ Λις ενδέχεται να είναι ο πρώτος τεχνικός (μετά τον Κεν Μπράουν της Νόριτς το 1985), που κατακτά το Λιγκ Καπ και βλέπει την ομάδα του να υποβιβάζεται. Οι «μπλε» έχουν τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και η συνέχεια δείχνει ιδιαίτερα δύσκολη. Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Νιούκαστλ θα είναι οι αντίπαλοι για την Μπέρμιγχαμ εκτός έδρας, κάτι που δεν της αφήνει πολλές ελπίδες για παραμονή.

20η ΓΟΥΙΓΚΑΝ 30 Βαθμοί

Η δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και η ομάδα με τις λιγότερες νίκες είναι η Γουίγκαν, η οποία δείχνει καταδικασμένη, αν και η νίκη της επί της Μπέρμιγχαμ της έδωσε σημαντικές ελπίδες για την παραμονή.

england365

Δεν υπάρχουν σχόλια: