Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

1-2 και τώρα τρέχουμε...


Όσοι τελικά προτίμησαν το Over, για να μιλήσω και λίγο στοιχηματικά, δεν απογοητεύτηκαν. Ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, με τρία γκολ και ανατροπές.

Μπορεί οι φίλοι της West Ham να απογοητεύτηκαν από την εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και συνεπώς την ήττα με 1-2, οι φίλοι του ποδοσφαίρου όμως ευχαριστήθηκαν παιχνίδι. Πλεόν τα πράγματα για την West Ham γίνονται πιο δύσκολα, με τα σφυριά να πρέπει να κάνουν μεγάλες εμφανίσεις για να καταφέρουν να μείνουν στην Premier.

Α’ Ημίχρονο

Η West Ham έδειξε από την αρχή τις άγριες διαθέσεις της και δεν περίμενε ούτε λεπτό. Ο Robbie Keane κέρδισε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε η μπάλα δεν βρήκε κάποιο στόχο αλλά στην συνέχεια της φάσης ο Thomas Hitzlsperger έκανε μία κεφαλιά πάσα πρός τον Keane, ο οποίος καλύπτόταν, έστειλε από κοντά την μπάλα στα δύχτια της Aston Villa.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν εύστοχες ή δεν ήταν ψύχραιμες στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τον αντίπαλό τους. Στο 7ο λεπτό η Aston Villa δημιούργησε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία. Ο Young μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των Hammers σούταρε δυνατά, αλλά ο Upson έπεσε με αυτοθυσία στην πορεία της μπάλας και με τάκλιν την έστειλε κόρνρερ πρωτού η φάση γίνει πιο δύσκολη για τον Green.

Oι Hammers είχαν πιο πολύ την μπάλα στα πόδια τους στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τους χωριάτες να προσπαθούν να χτυπήσουν την άμυνα της West Ham που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδιαπέραστη. Λένε ότι το σημερινό ποδόσφαιρο έχει ώς βάση τον χώρο του κέντρου. Το σημερινό παιχνίδι λοιπόν έγινε για να καταρριφθεί αυτή η άποψη.

Οι δύο ομάδες έφταναν με απόλυτη ευκολία από την μία μεριά του γηπέδου στην άλλη χωρίς να συναντούν κάποια αντίσταση στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Όλα έδειχναν πως το 1-0 δεν θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, πράγμα που τελικά έγινε. Ενώ προς το τέλος του 45λέπτου ο ρυθμός έπεσε αισθητά ο Bent που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίχτης της Villa δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ και για αυτή του την επιμονή και επιμονή η μπάλα του έκανε το χατίρι στο 36 και μπήκε στα δύχτια, ύστερα από σύγχηση στην περιοχή τψν σφυριών ο L, Young σέντραρε στην περιοχή και ο Bent που ήταν αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Από εκείνο το σημείο κι ύστερα δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια του Apton Park.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη το πρόσωπο των πρώτων πέντε λεπτών ήταν ο Green. Ο τερματοφύλακας των Hammers πραγματοποίησε τρείς σπουδαίες εμφανίσεις και κράτησε το 1-1. Πιο θεαματική επέμβαση ήταν αυτή στο απευθείας φάουλ που επιχείρησε ο Ashley Young. Οι χωριάτες μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισαν στην περιοχή της την West Ham που έμοιαζε να τα έχει χαμένα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του δευτέρου μέρους η Aston Villa ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και η μόνη που άξιζε να πάρει τους τρείς βαθμούς της νίκης. Oι Hammers δεν μπόρεσαν ποτέ να μπούν ξανά στο παιχνίδι και φαινόταν πως το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι χωριάτες προσπαθούσαν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε ουσιαστικά τους βαθμούς, και έτσι σφυροκοπούσαν το τέρμα του Green ο οποίος μόνος του πάλευε να κρατήσει το 1-1. Η Aston Villa είχε συμαντικές ευκαιρίες να φτάσει στο δεύτερο γκολ κυριώς με μακρυνά σούτ. Στο 72ο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Bent που γύρισε πανέμορφα το σώμα του αποφεύγοντας το τάκλιν του αμυντικού, αλλά έπιασε αέρα και έτσι χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία.

Στο 85ο λεπτό ήρθε η ώρα της West Ham να απειλήσει. Ο Cole βγήκε στην αντεπίθεση έφτασε μπροστά από τον Friedel αλλά το ψηλοκρεμαστό σούτ που επιχείρησε έφυγε μόλις άουτ. Στο 90 όλα έδειξαν να παίρνουν τον δρόμο τους. Ο Ashley Young έκανε ότι ήθελε από την αριστερή πλευρά σέντραρε και ο νεοεισελθόν Agbonlahor έστειλε την μπάλα στα δύχτια του ανύμπορου να αντιδράση Green και την West Ham ακόμα πιο κοντά στην Championship.

West Ham: Green, Upson, Da Costa (Gabbidon 14), Bridge, Jacobsen, Hitzlsperger, Noble, O’Neil (Ba 62), Cole, Obina (Hines 58), Keane

Aston Villa: Friedel, L. Young, Dunne, Collins, Walker, Downing, Young, Petrov, Reo-Coker, Heskey (Agbonlahor 78), Bent

englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: