Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Φόρα... κατηφόρα!

Στο τέλος της περσινής σεζόν σε μία από τις τελευταίες επικοινωνίες με την εκπομπή «Tickets please» στο «NovaΣπορ FM 94,6», o Γιάννης Σκοτίδας ζήτησε μία μίνι-αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώνονταν.

Η απάντηση ήταν θεωρητικά εύκολη και προφανής. H Aston Villa του Martin O'Neill είχε καταφέρει να διαγράψει μία πολύ καλή σεζόν τερματίζοντας στην έκτη θέση της Premier League, έξι βαθμούς πίσω από το Big-4 και την έξοδο στο Champions League. Είχε αγωνιστεί στον τελικό του League Cup, όπου έχασε με 2-1 από την Manchester United και είχε ηττηθεί στον ημιτελικό του FA Cup, στο Wembley, από την Chelsea με 3-0.

Με εξαίρεση την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από την Chelsea για την Premier League, η σεζόν είχε πρόσημο θετικό και συγκαταλέγονταν σε όλες αυτές όπου ο Martin O'Neill έκανε κουμάντο στο «Villa Park».

Κι όμως, η απάντηση ήταν άλλη. Η σεζόν ουσιαστικά ξεκινούσε το Μάιο για τη Villa. Στο «στρατόπεδο» των «χωριατών» έπρεπε να ορθώσουν ανάστημα. Έπρεπε διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και να προστατέψουν την επένδυσή τους. Έπρεπε να διατηρήσουν τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και με κάποιες προσθήκες να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα με στόχο το Big-4.

Τώρα, ένα χρόνο μετά, βλέποντας τον βαθμολογικό πίνακα η Villa μάχεται στην ουρά με νύχια και με δόντια για να παραμείνει στην κατηγορία και όπως γίνεται αντιληπτό τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν.

Ο Martin O'Neill, που από πολλούς φίλους της Villa κατηγορείται για τη σπατάλη του στις μεταγραφές, αποχώρησε.

Ο James Milner έφυγε για τη City και οι μεταγραφές δεν έγιναν ποτέ, ενώ ο Kevin McDonald των ακαδημιών ανέλαβε να οδηγήσει από τον πάγκο.

Το ούτως ή άλλως μικρό και καταπονημένο ρόστερ των Claret and Blue δεν άντεξε, το «μαγικό» ραβδί του Ο'Neill έλλειψε και η Villa έφαγε το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο.

Με την έλευση του Houllier ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε. Με εξαίρεση τον Darren Bent, ο οποίος πέρα από τη φετινή πολύ καλή του παρουσία αποτελεί παίκτη-επένδυση για τη Villa, οι προσθήκες των Pires, Walker, Μακοun και Βradley δε βοήθησαν τους «χωριάτες».

Τώρα στην τελική ευθεία της Premiership η ομάδα του Birmingham έχει ένα στόχο: Να γλιτώσει από τον εξευτελισμό και τη ντροπή και να παραμείνει στα. σαλόνια της Αγγλίας. Αν το πετύχει θα έχει άλλη μία ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη της.

Θα μπορέσει με ηρεμία, ψυχραιμία και μεθοδικότητα να ορθοποδήσει. Πως; Διώχνοντας τον λίγο Gerrard Houllier και αντικαθιστώντας τον με ένα manager τύπου Ο'Neill. Με ένα manager με φιλοδοξίες και σχέδιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βεβαία σε όλα αυτά να σταθεί αρωγός και ο Αμερικάνος μεγιστάνας, Randy Lerner. Γιατί και εκείνος έχει τις ευθύνες του. Δεν μπορείς, ακόμα και αν είσαι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας να τα. χαλάς με τον O'Neill. Με τον άνθρωπο που ουσιαστικά σε έβγαλε από τη μετριότητα και σε έβαλε και πάλι στη λίστα των ευρωπαϊκών club.

Φέτος, με δεδομένο την παραμονή στην Premier League το ξεσκαρτάρισμα και η αξιολόγηση του ρόστερ είναι απαραίτητη.

Pires, Ireland και πολλοί άλλοι παίκτες με λίγη προσφορά, ανάξιοι να βοηθήσουν τη Villa πρέπει να αποχωρήσουν. Ωστόσο το στοίχημα παραμένει το ίδιο με πέρσι..

Παίκτες όπως οι Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, Stewart Downing και Darren Bent πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» των Manchester United, Liverpool και Manchester City και να δηλώσουν «Villans»! Αυτό προϋποθέτει βέβαια και τη συνδρομή της διοίκησης και εδώ έρχεται ο Randy Lerner, ο οποίος πρέπει να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.

Τα παραπάνω βήματα για την μεγάλη επιστροφή της Villa ολοκληρώνονται με κάποιες έξυπνες προσθήκες παικτών φιλόδοξων και διψασμένων για διακρίσεις.

Κλείνοντας πρέπει να σημειώσουμε ότι αν το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν καταστροφικό, αυτό που έρχεται είναι κρίσιμο. Κρίσιμο όσο ποτέ άλλοτε! Η Villa απαιτεί σωστές κινήσεις, αφού πλέον θυμίζει ένα εκτροχιασμένο όχημα που με άλλη μία στραβοτιμονιά η μετωπική σύγκρουση (υποβιβασμός) φαντάζει αναπόφευκτη.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Ίδωμεν.

ΥΓ: Μοναδικό κέρδος για τη σεζόν που ολοκληρώνεται είναι η εσωτερική μεταγραφή του Marc Albrighton, ο οποίος ήρθε από τις ακαδημίες για να μείνει! Στο μέλλον μπορούν να βοηθήσουν και οι πιτσιρικάδες Ciaran Clark, Nathan Baker, Chris Herd, Daniel Johnson, Barry Bannan, Jonathan Hogg, Eric Lichaj.

YΓ2: Don't cry for me Aston Villa. The truth is we never left you. All through division Two, We always followed you. Now you're the greatest, Aston Villa.

ΥΓ3: Had Enough! Houllier Out!

Ανδρέας Αθανασούλης

Δείτε το στο englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: