Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Νίκη βάσαλμο για Aston Villa


Πιάνοντας καλή απόδοση, η Aston Villa κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Newcastle, στο Villa Park, κερδίζοντας την με 1-0. Η νίκη αυτή δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα στο συγκρότημα του Gerard Houllier (φτάνει τους 37 βαθμούς) ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Μιας συνέχειας που θα πρέπει η ομάδα να δείξει το ίδιο πρόσωπο με το σημερινό αν θέλει να βρίσκεται και του χρόνου στα '' σαλόνια '' της Premier League.

Aπό την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος, έδειξαν ανήμποροι να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχτηκαν, καθώς δε μπόρεσαν να δημιουργήσουν στα υπόλοιπα περίπου 65 λεπτά, αξιόλογες φάσεις στην εστία των γηπεδούχων. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες φένεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του Alan Pardew. Το τελικό αποτέλεσμα τους αφήνει στους 39 βαθμούς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν μια και καλή από όποιο σενάριο υποβιβασμού τους θέλει πρωταγωνιστές.

Α' ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθαρή υπεροχή της Aston Villa. Οι γηπεδούχοι πίεζαν από το πρώτο κιόλλας λεπτό, κάνοντας φανερό ότι αναζητούν ένα γρήγορο γκολ που θα τους απαλλάξει από την πίεση. Η Newcastle έδειχνε να τα έχει χαμένα, κάνοντας πολλά λάθη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Σιγά σιγά όμως, Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βάλουν την μπάλα κάτω και ήταν αυτοί που με καλές επιθέσεις ,που ηγούνταν κυρίως από τον δραστήριο επιθετικό της Lovenkrands, δημιούργησες κάποιες καλές προυποθέσεις για να απειλήσουν, σε αντίθεση με την Aston Villa που παρά την υπεροχή της στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε να δείξει κάποια αξιόλογη φάση.

Μπορεί το συγκρότημα του Alan Pardew να είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, ομως το συγκρότημα του Gerard Houllier ήταν αυτό που ευτύχισε να προηγηθεί. Πως; Με τον αγαπημένο του τρόπο. ύστερα από εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, από πλάγια θέση, ο Collins ήταν αυτός που με πολύ καλή κεφαλιά στο 24', έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Είναι το 14ο γκολ της ομάδας με κεφαλιά, που αποτελεί και ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Οι Villans έχουν πετύχει 13 γκολ (14 με το σημερινό) με κεφαλιά, και άλλα τόσα από κορνερ δείχνοντας ότι πρόκειται για μια ομάδα πολύ δυνατή στις στημένες φάσεις. Κάτι στο οποίο όπως φάνηκε, οι φιλοξενούμενοι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Collins πήδηξε σχεδόν ανενόχλητος στη φάση του γκολ.

Μετά το 1-0 ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με την Aston Villa να κοντρολάρει τον ρυθμό, να αποκτά τον έλενχο των κινήσεων και να επιχειρεί να πάει με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια. Κάτι και το οποίο έγινε. Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους και ταυτόχρονα απογοητευμένους, με βάση την γενική καλή εικόνα που έδειξαν, τους φιλοξενούμενους.

Β' ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Η Aston Villa ήταν αυτή που είχε την΄υπεροχή της μπάλας, δημιουργώντας μερικές αξιόλογες φάσεις στην εστία του Harper. Oι Magpies δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν καθώς δεν μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Friedel. Ο Ρυθμός και η ένταση του παιχνιδιού, κυμαινόντουσαν σε μέτριο επίπεδο όπως ακριβώς και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου.

Παρότι τα χρονικά περιθώρια στενεύαν για τους φιλοξενούμενους, δεν φενόταν να υπάρχει κάποια αντίδραση από μέρος τους. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν τους βολεύε, παρόλα αυτά η ομάδα του Alan Pardew έδειχνε ανίκανη να αντιδράση και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των γηπεδούχων. Όποια επιθετική προσπάθεια γινόταν απο την πλευρά των '' Καρακάξων '', κυρίως με απελπισμένες σέντρες, καθαριζόταν με σχετική ευκολία από την άμυνα της Villa και τον τερματοφύλακα της, που έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα.

Οι '' χωριάτες '' έδειχναν να κρατάνε με ευκολία το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα με το παιχνίδι να πλησιάζει προς το τέλος του. Η εικόνα του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά σου έδινε την εντύπωση ότι οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω στο σκορ και κυνηγάνε. Φαινόταν καθαρά ότι το 2-0 μπορεί να γίνει πιο εύκολα από το 1-1. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην συνέβη τελικά, όμως και το 1-0 δίνει... τρίποντο. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρίσκει την ομάδα του Gerard Houllier νικήτρια με τελικό σκορ 1-0, γεγονός που τις δίνει 3 υπερπολίτιμους βαθμούς στην μάχη για την σωτηρία που δίνει η ομάδα, ώστε να βρίσκεται και του χρόνου στην Premier League.

Διαιτητής: Stuart Attwell.

Επόπτες: Ron Ganfield, Martin Yerby.

4oς διαιτητής: Howard Webb.

Ενδεκάδες:

Aston Villa: Friedel, L Young, Dunne, Collins, Walker (Cuellar 78'), Downing, Young, Makoun ( Reo-Coker 67'), Petrov, Agbonlahor (Pires 86'), Bent.

Newcastle: Harper, Coloccini, Jose Enrique, Williamson, Simpson, Taylor (Taylor 63'), Barton, Guthrie, Gutierrez, Lovenkrands, Ranger (Κuqi 83').

englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: