Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

"Μοιρασιά" στο Goodison Park


Ο Leon Osman έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 38' με ωραία ατομική ενέργεια, όμως ο Darren Bent έκανε το 1-1 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ίδιος παίκτης έβαλε μπροστά τη Villa στο σκορ στο 68' με ψύχραιμο πλασέ, αλλά τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά, εάν ένα λεπτό πιο πριν είχε κατοχυρωθεί γκολ υπέρ της Everton σε σουτ του Beckford, που φάνηκε να περνάει τη γραμμή του τέρματος. Τελικά η ομάδα του David Moyes πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με εύστοχο πέναλτι του Baines στο 83' (2-2), με τον Απόστολο Βέλλιο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Premier League, αγωνιζόμενος ως αλλαγή.

Το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται μάλλον δίκαιο με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, με το δεύτερο ημίχρονο να αποκτά εκρηκτικό ρυθμό. Η ισοπαλία αυτή ανέβασε την Everton στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ στον αντίποδα, η Villa παρέμεινε για 3η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, δύο μόλις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Moyes ξεκίνησε τον Beckford στην επίθεση, στη θέση του τραυματία Saha, παίρνοντας παράλληλα στην αποστολή και τον Απόστολο Βέλλιο και τον Bilyaletdinov να έχει ρόλο αριστερού εξτρέμ, την ώρα που για τους Villans, έκαναν την επανεμφάνισή τους στην άμυνα οι Dunne και Collins. Ο Houllier παρέταξε δίδυμο Bent-Agbonlahor στην επίθεση, με τους A. Young και Downing στα δύο άκρα.

Α' Μέρος

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Downing έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από τον Dunne. Η Everton απάντησε στο 9' με σουτ του Beckford που απέκρουσε ο Friedel, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αμερικανος γκολκίπερ απέδειξε και πάλι την κλάση του, εξουδετερώνοντας αυτή τη φορά το βολέ του Coleman.

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη με τα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου και χρειάστηκε να φτάσουμε στο ημίωρο για να δούμε κάτι αξιοσημείωτο στο παιχνίδι, με τον Reo Coker να επιχειρεί από καλή θέση το σουτ, αλλά το τάκλιν του Hibbert έσωσε τους γηπεδούχους. Πάνω όμως που επικρατούσε ησυχία, το ματς "άναψε" για τα καλά με το 1-0 της Everton. O Bilyaletdinov άφησε τη μπάλα στον Osman και ο 29χρονος χαφ απέφυγε ωραία τον Collins και πλάσαρε τον Friedel, με τη μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στ' αντίπαλα δίχτυα.

Β' Μέρος

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, αφού με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο δραστήριος Downing βγήκε και πάλι ωραία από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, αφήνοντας στον Bent την εύκολη δουλειά, να σπρώξει απλά τη μπάλα στο τέρμα για να φέρει το ματς στα ίσια (1-1).

Η ισοφάριση ανέβασε ψυχολογικά τους "Villans" και στο 52' έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Walker να αστοχεί από τα τρία μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στις εξέδρες. Ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε και η Everton είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο δίλεπτο 58'-59' με τους Heitinga και Osman, ενώ στο 67ο λεπτό, ήρθε η φάση που ξεσήκωσε το "Goodison Park". Ο Beckford βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής και έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα αναπήδησε εντός της γραμμής του τέρματος, κάτι που όμως πέρασε απαρατήρητο, τόσο από τον διαιτητή, Mike Jones, όσο και από τους βοηθούς του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Young έβγαλε τον Bent στην πλάτη της άμυνας της Everton και ο διεθνής επιθετικός της Villa δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Friedel, σημειώνοντας το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. Ένα πολύ σημαντικό γκολ για τον Houllier και τους παίκτες του, αφού σε περίπτωση νίκης, θα έπαιρναν μία βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όμως η Everton δεν παρέδωσε τα όπλα.

Το άστοχο πλασέ του Osman στο 74' ήταν η πρώτη προειδοποίηση για την άμυνα της Villa και στο 83', ο Makoun ανέτρεψε τον Jagielka εντός περιοχής, δίνοντας έτσι στην Everton την ευκαιρία να κάνει το 2-2. Ο Baines δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και το παιχνίδι βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες, αφού ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο από το 80' ως αλλαγή, δεν κατάφερε να βάλει το νικητήριο γκολ στο 91', με το σουτ του να βρίσκει σε σώματα και να καταλήγει άουτ.

Everton: 24 Howard, 02 Hibbert, 03 Baines, 05 Heitinga, 06 Jagielka, 15 Distin , (Vellios 80), 18 Neville, 23 Coleman (Magaye Gueye 52), 07 Bilyaletdinov, 21 Osman,

16 Beckford

Aston Villa: 01 Friedel, 02 L Young, 05 Dunne, 29 Collins, 36 Walker, 06 Downing, 07 Young, 17 Makoun, 20 Reo-Coker, 11 Agbonlahor (Heskey 90+2), 39 Bent

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: