Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Προβάδισμα πρόκρισης


Σε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι Χωριάτες κατάφεραν, με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, να ελέγξουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και να πάρουν, χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.





Α' Ημίχρονο


Ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι παρακολουθήσαμε στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Καμία απ' τις δύο ομάδες δεν μπήκε με σκοπό να ρισκάρει και να πετύχει κάποιο γκολ. Η έμφαση στην αμυντική λειτουργία και στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας ήταν τα σήματα κατατεθέντα του πρώτου ημιώρου.


Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 4ο λεπτό της συνάντησης, όταν το σουτ του Bannan έξυσε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Hedl.


Η απάντηση των γηπεδούχων στην ευκαιρία της Villa ήταν άμεση, αφού 6 λεπτά αργότερα, ο Guzan επενέβη εκπληκτικά και με τα ακροδάχτυλα εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Nuhiu.


Δύο λεπτά μετά την ηχηρή ευκαιρία των γηπεδούχων, οι Χωριάτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Albrighton ξεκίνησε την κούρσα απ΄ τα δεξιά και αφού προσπέρασε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Bannan που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.


Οι Αυστριακοί, μετά την ψυχρολουσία του γκολ, προσπάθησαν να συνέλθουν και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ωστόσο μέχρι το 30ο λεπτό ήταν καλά εγκλωβισμένοι απ' τους παίκτες του McDonald. Σε αυτό το διάστημα έφτασαν δύο φορές κοντά στην επίτευξη κάποιου τέρματος, αλλά πρώτα το σουτ του Hoffmann κόνταρε στους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια η κοντινή σκαστή κεφαλιά του Nuhiu πέρασε ελάχιστα άουτ.


Μετά το πρώτο ημίωρο του παιχνίδιου, οι γηπεδούχοι, με την απαραίτητη ώθηση της “ζεστής” κερκίδας, πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 32ο λεπτό. Ο Nuhiu γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά την κεφαλιά πάσα του Hoffmann και από κοντά θα στείλει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Guzan.


Μετά την επίτευξη της ισοφάρισης, οι παίκτες της Rapid είχαν πια την ψυχολογία με το μέρος τους, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι, παρά την εμφανή υπεροχή τους στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τηn εστία της Villa, παρά τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που σημείωσαν. Στο 43ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Hoffmann θα αποκρουστεί απ' τον Guzan, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του ίδιου παίκτη θα καταλήξει λίγο άουτ.


Β' Ημίχρονο


Αρκετά υποτονικό ήταν το πρώτο ημίωρο του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τις απαραίτητες ανάσες στα αποδυτήρια και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Αντίθετα, οι παίκτες της Rapid είχαν ξεχάσει το καλό πρόσωπο του τελευταίου τετάρτου του πρώτου ημιχρόνου στα αποδυτήρια.


Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης σημειώθηκε στο 62ο λεπτό, όταν ο Kavlak έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Guzan δήλωσε για μία ακόμη φορά παρών.


Εννέα λεπτά αργότερα, οι Villagers, που ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και έκλειναν επιτυχώς τους δρόμους προς την εστία του Guzan, απέιλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη τον Hedl. Ο Heskey δοκίμασε ένα συρτό λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.


Στο 73ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου την εστία της Rapid, αλλά η κατάληξη την προσπάθειας θύμισε την παραπάνω ευκαιρία.


Η μεγαλύτερη και συνάμα τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία του παιχνιδιού, έλαβε χώρα στο 75ο λεπτό. Ο Pehlivan, που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα, βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Villa, ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, με αποτέλεσμα να αποκρουστεί απ' τον Guzan.


Το παιχνίδι κύλησε ήρεμα μέχρι το τέλος του και έτσι οι Χωριάτες έφυγαν με ένα θετικό αποτέλεσμα απ' την Αυστρία.


Rapid Βιέννης: Hedl,Heikkinen, Soma, Kayhan, Katzer, Kavlak, Hinum(Drazan 85), Salihi(Pehlivan 73), Hoffmann, Sonnleitner, Nuhiu


Aston Villa: Guzan, Warnock, Lichaj, Davies, Beye, Reo Coker, Albrighton(Weimann 80-Obsorne 85), Bannan(Delfouneso 74), Hogg, Downing, Heskey

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: