Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το δις εξαμαρτείν...


Ηχηρό χαστούκι δέχτηκαν για δεύτερη σερί χρονιά οι Χωριάτες, αφού έμειναν έξω απ' τους ομίλους του Europa League απ' τον ίδιο αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν και τις δύο φορές που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, ωστόσο αν την πρώτη φορά κατάφεραν να αντιδράσουν όταν ισοφαρίστηκαν, τη δεύτερη δεν είχαν τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και έτσι μοιραία τερμάτισαν το ευρωπαικό τους ταξίδι.





Α΄ Ημίχρονο


Ένα πολύ ήσυχο παιχνίδι παρακολουθήσαμε στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Η ζωντάνια των οπαδών της Rapid και η διαρκής στηριξή τους προς του παίκτες της ομάδας, ήταν περισσότερο αξιωσημείωτα γεγονότα απ' το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Σε αυτό το διάστημα σημειώθηκαν δύο καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά, ένα σουτ του Dober που πέρασε πάνω απ' τα δοκάρια του Guzan και στη συνέχεια, ένα απευθείας φάουλ του Young, που ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούσει θεαματικά στην δεξιά του γωνία.


Ωστόσο, οι Χωριάτες, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22ο λεπτό, όταν μετά την ωραία κούρσα του Young και την συρτή σέντρα του προς την μικρή περιοχή της Rapid, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Agbonlahor, που δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να ανοίξει το σκορ.


Οι Αυστριακοί προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το σοκ του εις βάρος τους 1-0, ωστόσο, παρότι κέρδισαν τα ηνία στο χώρο του κέντρου και είχαν μία σχετική πρωτοβουλία κινήσεων, μπόρεσαν να απειλήσουν μόνο μια φορά την εστία των γηπεδούχων. Ήταν το 31ο λεπτό, όταν ο Dober δοκίμασε ένα σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή, αλλά αυτό κατέληξε στην αγκαλιά του Guzan.


Β' Ημίχρονο


Στο υπέρ της 1-0 στρογγυλοκάθισε η Aston Villa, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για την επανάληψη, με σκοπό να αφήσει την πρωτοβουλία στη Rapid και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Young. Ωστόσο, η τακτική αυτή δεν ευδοκίμησε και έτσι οι γηπεδούχοι δέχτηκαν νωρίς νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο την ισοφάριση. Ο Beye κράτησε παραπάνω απ' όσο θα 'πρέπε την μπάλα, με αποτέλεσμα να τη χάσει απ' τον Kavlak, ο οποίος με διαδοχικές προσποιήσεις σέντραρε στον συνήθη ύποπτο, Nuhiu, που με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.


Οι Χωριάτες, μετά την ισοφάριση, ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Held. Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 60ο λεπτό, αλλά ο Young αιφνιδιάστηκε απ' τα λάθη της άμυνας και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στο τέρμα.


Οκτώ και 12 λεπτά αργότερα, ήρθαν η δεύτερη και η τρίτη προειδοποιητική βολή αντίστοιχα, όμως πρώτα η κεφαλιά του Collins πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια ο Petrov νκήθηκε απ' το σημείο του πέναλτι απ' τον τερματοφύλακα των Αυστριακών.


Οι παίκτες της Rapid δεν πήραν τα μέτρα τους με τά τις απειλητικές βολές της Villa και έτσι στο 76ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Heskey.


Ωστόσο η αντίδραση τους ήταν άμεση, αφού κατέφεραν μέσα σε τρία λεπτά να γυρίσουν τούμπα το ματς. Αρχικά ο Sonnleitner με κεφαλιά στο 78ο λεπτό έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του και στη συνέχεια ο Gartler, μετά την ωραία συρτή σέντρα του Trimmer απλά κλείδωσε την πρόκριση για τους ομίλους.


Οι γηπεδούχοι ήθελαν πλέον δύο γκολ για να βρεθούν σε θέση ισχύος, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να συνέλθουν απ' την ψυχρολουσία των δύο απανωτών γκολ κια έτσι έμειναν πρόωρα εκτός Ευρώπης.


Aston Villa: Guzan, Beye, Collins, Cuellar, Davies, Petrov, Reo Coker, Ireland, Heskey, Agbonlahor( 40 Albrighton), Young


Rapid Βιέννης: Held, Heikkinen, Soma, Dober, Katrer, Kavlak, Pehlivan, Hofmann(90 Patocka), Saurer(73 Trimmel), Sonnleitner, Nuhiu

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: