Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Νewcastle- Aston Villa (preview)


Στο ματς που ανοίγει την αυλαία της δεύτερης μέρας της δεύτερης αγωνιστικής, οι νεοφώτιστοι Magpies φιλοξενούν την Aston Villa, με στόχο φυσικά πρώτα την καλή εμφάνιση και αν γίνεται και ένα καλό αποτέλεσμα.

Newcastle

Η επανεμφάνιση της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία έδειξε ότι ο ένας χρόνος στα "αλώνια" της Championship επηρέασε τον σύλλογο, καθώς έχασε με κάθω τα χέρια με 3-0. Βέβαια, αυτή η ήττα ήρθε στην έδρα της Manchester United, αλλά και πάλι κρίνεται αρνητική για τους Magpies η αδυναμία δημιουργίας φάσεων. Στα υπέρ της ομάδας είναι η προϊστορία των αναμετρήσεών της με τους Χωριάτες, που αναφέρει ότι στα 4 τελευταία παιχνίδια στο St James' Park η Newcastle έχει καταφέρει να κρατήσει το αήττητο.

Οι απουσίες στις οποίες θα πρέπει να βρει λύση ο Chris Hughton είναι αυτές των Best, Simpson, Campbell, Gosling και S Taylor, άπαντες τραυματίες, ενώ πιθανό είναι να επιστρέψουν στη δράση οι Guthrie και Lovenkrands, που δεν είχαν αγωνιστεί στην πρεμιέρα επίσης λόγω τραυματισμού.

Aston Villa

Aπό τη μεριά της, η Villa έχει να επιδείξει μια σαφώς εντυπωσιακή επίδοση, τη χρονιά που οι προσεχείς αντίπαλοί της βολόδερναν στη δεύτερη κατηγορία... Οι Χωριάτες κατάφεραν να είναι η τρίτη ομάδα σε συγκομιδή βαθμών στα εκτός έδρας παιχνίδια της, 32 στο νούμερο. Μόνο η Chelsea (34) και η Manchester United (36) είχαν καλύτερη επίδοση. Αυτό οδήγησε και στην καλύτερη πορεία της στο πρωτάθλημα από το 1993 (οπότε και είχε τερματίσει δεύτερη), καθώς συγκέντρωσε συνολικά 64 βαθμούς.

Ο υπηρεσιακός προπονητής, Kevin MacDonald, που οδήγησε την ομάδα στην νίκη με 3-0 απέναντι στην West Ham στο ματς της πρεμιέρας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Agbonlahor, Cuellar, Collins, Delph, Sidwell και Weimann, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του John Carew.

Προϊστορία

Όπως αναφέρθηκε και πριν, η Newcastle μετράει 4 συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Aston Villa στο St James' Park. Η τελευταία νίκη των Villains ήταν το 2005, σε εκείνο το αλησμόνητο 3-0, όπου οι Kieron Dyer και Lee Boyer, αμφότεροι της Newcastle, αντάλλαξαν γροθιές εντός του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να δουν και οι δυο την έξοδο προς τα αποδυτήρια.

Διαιτητής: Martin Atkinson

Δεν υπάρχουν σχόλια: