Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Νίκη- βάλσαμο


Μετά από ένα “γεμάτο” παιχνίδι, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του McDonald πήραν το υπερπολύτιμο τρίποντο και άφησαν πίσω τους, έστω και προσωρινά, τα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα. Ακόμα περισσότερο βυθίστηκε η Everton, αφού δεν κατάφερε ούτε τώρα να κάνει ποδαρικό στις νίκες.




Α' Ημίχρονο


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο Villa Park. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Baines, μετά από άψογη συνεργασία με τον Pienaar, προσπέρασε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε σε κόρνερ απ' τον Friedel.


4 λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Carew πάσαρε στον Young και αυτός με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον L. Young, που βρέθηκε απέναντι απ' τον Howard και με ωραίο πλασέ στον ουρανό των διχτύων, άνοιξε το σκορ.


Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 18ο λεπτό του αγώνα. Ο Pienaar συνέκλινε στην περιοχή και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών του εμβρόντητου και ανήμπορου να αντιδράσει Friedel.


Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, ωστόσο οι κλασικές ευκαιρίες, είτε απ' τη μία είτε απ' την άλλη πλευρά, έλειψαν. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ,με το εύθραυστο 1-0.


Β' Ημίχρονο


Εξίσου φρέσκες με το πρώτο ημίχρονο και με διάθεση να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες για την επανάληψη.


Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 47ο λεπτό, με δράστη τον Carew, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.


Η Everton απάντησε δέκα λεπτά αργότερα, ωστόσο το σουτ του νεοεισελθόντα Saha ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Friedel.


Στο 59ο λεπτό, οι Χωριάτες έφτασαν μία ανάσα απ' το να διπλασιάσουν τα τερματά τους και να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας. Ο Carew, τρύπωσε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και δοκίμασε το σουτ με τον Howard να του λέει όχι. Στη συνέχεια, η μπάλα έφτασε στον Young, το σουτ του οποίου εξουδετερώθηκε εκ νέου απ' τον τερματοφύλακα της Everton.


Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και έτσι, ένα λεπτό μετά, στο 60, ο Friedel επενέβη σωτήρια στο δυνατό σουτ του Saha μετά από σύγχυση στην μεγάλη περιοχή της Villa και κράτησε το ισχνό προβάδισμα της ομάδας του.


Η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς και ο ρυθμός είχε αποκτήσει δαιμονιώδεις διαστάσεις. Στο 63ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φέρουν το πιαχνίδι στα ίσα, όμως η κεφαλιά του Rodwell, μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ του Arteta, έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Friedel.


Ένα τέταρτο πριν την συμπλήρωση του 90λέπτου, οι Χωριάτες σπατάλησαν την μεγαλύτερη ευκαιρία, μετά το γκολ, σε όλο το παιχνίδι. Ο Young μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ του εξουδετερώνεται απ' τον Howard. O Albrighton είναι εκεί για να πάρει το ριμπάουντ, όμως, προ κενής εστίας, δεν θα βρει την μπάλα όπως θέλει, με αποτέλεσμα αυτή να φύγει πάνω απ' τα δοκάρια.


Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν στα καρέ της την Aston Villa, όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Friedel και έτσι οι Χωριάτες πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.


Aston Villa: Friedel, Young, Dunne, Warnock, Collins, Petrov, Downing, Reo-Coker, Albrighton, Carew(67 Agbonlahor), Young


Everton:Howard, Jagielka, Distin, Baines, Hibbert(80 Heitinga), Cahill, Arteta, Pienaar, Rodwell(79 Colleman), Fellaini, Beckford(56 Saha)

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: