Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στους έξι ανέμους...


Σεμινάρια ποδοσφαίρου παρέδωσε η ομάδα της Newcastle, που επικράτησε με 6-0 της Aston Villa στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής στο St James' Park.


Toν χορό των γκολ άνοιξε ο Barton στο 12', με τους Nolan (2) και Carroll (3) να φτάνουν το σκορ σε αυτά τα ύψη. H Villa θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, όμως ο carew έχασε το πέναλτι που ανέλαβε στο 9'.


Α' Μέρος


Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά σε ένα παιχνίδι κέντρου, με τη Villa να χάνει από πολύ νωρίς την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.


Μόλις στο 9', ο Harper ανέτρεψε τον Young εντός της μικρής περιοχής, με τον Carew να αναλαμβάνει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών. Ωστόσο, ο διεθνής επιθετικός έδειξε ότι ήταν επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, κασι έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Newcastle.


Η απάντηση των Magpies συνοδεύτηκε με γκολ. Ο Joey Barton έπιασε στο 12' έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα, με τον Friedel να μην μπορεί να αντιδράσει, και να σημειωθεί έτσι το 1-0.


Αυτό το τέρμα έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με πρωτεργάτη τον Wayne Routlege και τον σκόρερ του αγώνα άξιο συμπαραστάτη του είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας πλειάδα ευκαιριών προς την αντίπαλη εστία.


Η υπεροχή των Magpies μετουσιώθηκε και σε δεύτερο γκολ, με το που συμπληρώθηκε μισή ώρα αγώνα. Ήταν μια σέντρα του Gutierrez και μια κεφαλιά- πάσα του Carroll που έβγαλαν τον Nolan σε πλεονεκτική θέση, με τον μέσο να μην δυσκολεύεται από τα 8 μέτρα να νικήσει για δεύτερη φορά τον Friedel.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το τρίτο γκολ για τους Toons, μόλις 3 λεπτά μετά. Ο Carroll από δημιουργός έγινε εκτελεστής, καταφέρνοντας από το ύψος του πέναλτι με το αριστερό να νικήσει για τρίτη φορά τον Αμερικανό και να βάλει γερά θεμέλια για τη νίκη.


Η πολιορκία των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να πετύχει άλλο γκολ- ευτυχώς για τους Villains...


Β' Μέρος


Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Newcastle συνέχισε να πιέζει, αναγκάζοντας τη Villa να ρίξει στη μάχη τον Heskey στη θέση του αρνητικού Albrighton, ώστε να αυξήσει την πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς.


Στο 62' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά σε ακόμα ένα γκολ, όμως ο Friedel έσωσε με τα πόδια το σουτ του Routlege.


Ωστόσο, το 4ο γκολ της Newcastle δεν άργησε να έρθει. Στο 68', έπειτα από φάση διαρκείας, ο Carroll πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με σουτ στην αριστερή γωνία του Friedel, σε ένα ακόμα εντυπωσιακό γκολ για τους Toons.


Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, τα τρία συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο διάστημα 76'-78', ενδεικτικό της πίεσης στην οποία έπρεπε να ανταπεξέλθουν οι φιλοξενούμενοι.


Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στα επόμενα λεπτά έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, όχι όμως και την όρεξη των γηπεδούχων.


Ο Nolan στο 87', έπειτα από κόρνερ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ το 5-0, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Carroll στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από το 1-2 με τον Xisco, σε ένα ονειρικό απόγευμα για την ομάδα του chris Hughton, που διασκέδασε με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής.


Συνθέσεις:


Newcastle: Harper, Perch, Coloccini, Williamson, Jose Enrique, Routledge (77' Ameobi), Smith (77' Taylor), Barton, Gutierrez (80' Xisco), Nolan, Carroll


Aston Villa: Friedel, Luke Young, Clark (89' Beye), Dunne, Warnock, Albrighton (58' Heskey), Petrov, Ireland, Downing, Ashley Young, Carew (65' Reo-Coker)

agglia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: