Aston Villa

Sky Sports | Football News

BBC Sport | Football | Teams | A | Aston Villa | World Edition

Live scores


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Όταν δεν κάνεις συμβιβασμούς, αποχωρείς


Εκείνος ισχυρίστηκε πως δεν έβλεπε στην ομάδα όσα του είχαν υποσχεθεί και όσα είχαν τεθεί ως στόχοι ενόψει της νέας σεζόν. Όταν η διοίκηση παρεμβαίνει στο έργο σου, κάτι δεν πάει καλά. Ο Μάρτιν Ο’Νιλ αποτελεί πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα, με τις αιτίες να μην έχουν οριστεί επακριβώς, αλλά να είναι ευδιάκριτες.

Αν και οι τελευταίες εξελίξεις δεν ήταν σημάδια ενός «διαζυγίου», επειδή «το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι», η αρχή φαίνεται πως έγινε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού. Τότε που τα δημοσιεύματα – και όχι άδικα – έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων του Μάρτιν Ο’Νιλ με τον πρόεδρο της Άστον Βίλα, Ράντι Λέρνερ. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση στις αρχές του καλοκαιριού ώστε να θέσουν επί τάπητος τον σχεδιασμό της ομάδας και τα μεταγραφικά ζητήματα, ωστόσο στο μόνο που κατέληξαν, ήταν μια συνεχής διαφωνία. Ήταν οι πρώτες ενδείξεις πως κάτι έπαιρνε στραβό δρόμο. Ο Ο’Νιλ είχε συνηθίσει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως οι επιθυμίες του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, έβλεπε πως δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Όπως ήταν λογικό, θα έπρεπε να τοποθετηθεί αναφορικά με τη φημολογία που αναπτύχθηκε και τον ήθελε να… «μετράει» μέρες στο «Βίλα Παρκ». Εμφανίστηκε σίγουρος για τον εαυτό του, είπε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τον σύλλογο και πως με τον πρόεδρο έχουν συνάψει μια εκπληκτική σχέση. Η αλήθεια είναι πως ήταν πειστικός. Ωστόσο, το κοντινό μέλλον δεν ήταν όπως το είχε σχεδιάσει…

Το μπάτζετ που είχε στη διάθεσή του ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου δεν τον ικανοποιούσε ούτε στο ελάχιστο. Είχε ενημερωθεί πως για να προβεί σε σημαντική ενίσχυση του ρόστερ, θα έπρεπε πρώτα να πουλήσει ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν τον βασικό κορμό της περσινής εξαιρετικής σεζόν που κατέληξε με την Άστον Βίλα στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Στο άκουσμα αυτό, κατάλαβε πως δεν είχε πολλές επιλογές. Το ποτήρι φέρεται να ξεχείλισε μόλις ο Τζέιμς Μίλνερ βρέθηκε στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Μάντσεστερ Σίτι, με τον παίκτη να επιθυμεί τη μετακίνησή του και τους «χωριάτες» να μην κάνουν τίποτα για να τον εμποδίσουν. Η απώλειά του θα ήταν σημαντική και ο Ο’Νιλ θεώρησε πως δεν θα έβρισκε άξιο αντικαταστάτη.

Η αποδυνάμωση της ομάδας και η αβέβαιη ενίσχυση που θα διατηρούσε τη Βίλα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον 58χρονο προπονητή που αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε να προσφέρει όσα θα ήθελε στον σύλλογο. Υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην τεχνική ηγεσία και έφυγε σαν φίλος. Ή τουλάχιστον, έτσι θέλει να πιστεύει. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, οι ποδοσφαιριστές της Άστον Βίλα, η σχέση των οποίων με τον προπονητή τους ήταν διαταραγμένες – φυσικά ρίχνοντας το φταίξιμο σε εκείνον – μόλις ενημερώθηκαν για την απομάκρυνση του Ο’Νιλ, αντάλλασαν γραπτά εικονομηνύματα με μπουκάλια σαμπάνιας για να γιορτάσουν το… χαρμόσυνο γεγονός. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως το κλίμα στην ομάδα είχε γίνει πολύ βαρύ για τον προπονητή. Καλώς ή κακώς αποχώρησε. Ωστόσο, η φετινή πορεία της Άστον Βίλα θα δείξει κατά πόσο το «διαζύγιο» ήταν το καλύτερο και για τις δύο πλευρές.

Κώστας Ζάλιαρης

england365

Δεν υπάρχουν σχόλια: